Zseblámpát kaphatnak az Apple Watch okosórák

Az Apple Watch okosóráknak van egy zseblámpa funkciójuk, ami teljesen fehérre változatja a készülék megjelenítőjét, így segítve a tájékozódást a sötétben. Friss hírek szerint az almás órák a jövőben egy külső zseblámpát kaphatnak, ami azért hasznosabb lehet, mint a fentebb ismertetett, jelenlegi opció.

Az Apple levédetett egy szabadalmat, amely alapján a cég egy úgynevezett Modular Light Assembly For A Wearable Device elnevezésű eszközön dolgozik a színfalak mögött, ezt a bizonyos holmit kifejezetten órákhoz készítik a cég munkatársai. A kütyüt külsőleg lehet egy okosóra házához, illetve annak pántjához csatlakoztatni.

A szabadalom mellé készített vázlatok alapján jól látni, miként festenének az Apple Watchok ezzel a plusz lámpával. Ez a megoldás azért is tűnik praktikusabbnak, mint a képernyővel való világítás, mert általa jobban lehet irányítani a fényt, ráadásul ezzel a kiegészítéssel valószínűleg messzebbre is el lehet majd világítani, mint az óra képernyőjével.

A lámpa saját energiaforrással rendelkezik a szabadalmi iratok szerint, így használata nem fogja meríteni az Apple órák akkumulátorát, sőt, akár külön bekapcsoló gombja is lehet, így anélkül is életre lehetne hívni, hogy az órán matatni kellene. Ugyanakkor a leírások szerint az almás óra is használható lenne a fényforrás vezérlésére. Nagy diszkót nem lehet csinálni, csak ki-, illetve bekapcsolni tudnánk a moduláris kiegészítőt.

A zseblámpa kiegészítő valamilyen védelmet is kaphat az elemekkel szemben, mivel a szabadalom szerint az ismertetésre kerülő moduláris lámpaegységek folyadékálló jellemzőkkel, gumiból készült tömítésekkel is kiegészühetnének, amelyek megakadályozzák a folyadékok bejutását az érzékeny alkatrészekbe.


Az ismertető szerint a moduláris fény elválasztható az óra szíjától, de egyes verziókban az rögzítve lenne az adott pánthoz, vagyis a kis fényforrást külön tartozékként is lehetne értékesíteni, vagy egy szíjjal együtt. Mint látható az Apple külön pántokat is piacra dobna, kifejezetten a külső zseblámpához.

Forrás: GSMArena