Wear OS 4 frissítést kapnak a Samsung Galaxy Watch 4 és a Galaxy Watch 4 Classic modellek

Ha emlékeztek, a Samsung még május elején bejelentette One UI 5 Watch rendszert, majd a Google egy héttel később hivatalossá tette a Wear OS 4 platformot. A múlt hónapban debütált Galaxy Watch 6 modellek már gyárilag ezekkel a rendszerekkel érkeztek, de a dél-koreai cég most azt elérhetővé tette korábbi okosóráira is.

Az Egyesült Államokban megkezdődött a frissítés, az új build száma a Watch 4 esetében R870XXU1HWH3, a Watch 4 Classicnál pedig R890XXU1HWH3. A szoftverek tartalmazzák a júliusi biztonsági foltot is. A változásokat jegyző napló óriásira duzzadt, így aki szeretné azt a maga teljes részletességében tanulmányozni, érdemes erre a linkre kattintania! Mi követjük a GSMArena gyűjtését a fontosabb újításokról!

Mostantól sokkal könnyebb az adatok átvitele egy másik telefonra, anélkül, hogy az órát vissza kellene állítani. A frissítés telepítését követően az óráról beállíthatjuk a hívások hangerejét, nyithatjuk a hangot, illetve gépelni is lehet közvetlenül az óráról. A Bixby mostantól fel tudja olvasni az értesítéseket, ha fejhallgató csatlakoztatunk az órához, de természetesen csak akkor, ha „ő” van beállítva alapértelmezett hangalapú asszisztensnek. A mesterséges intelligencia asszisztens támogatja az alkalmazás mappákat, és érintés nélkül is vezérelhetjük a viselhető eszközt, olyan gesztusokkal, mint a csukló rázása, ökölbe szorítása, vagy az ujjaink összeszorítása.

Közvetlenül az óráról ellenőrizhetjük nem csupán az óra, de a telefon, és a nagybetűk Galaxy Buds fülhallgatók akkumulátoros töltöttségét, illetve utóbbi esetében ki-és bekapcsolhatjuk a térhatású hangot a vezérlő csempéről, illetve beállíthatunk egy albumot, vagy történetet mint számlapot. A program minden alkalommal beszél amikor bekapcsoljuk az okosóra képernyőjét, végigmegy az adott elemeken.

A Samsung Egészség alkalmazás továbbfejlesztett alvástanácsadást kap, képes automatikusan rögzíteni a kerékpáros edzéseket, illetve testreszabott edzéseket, pontosabb eredményeket tesz lehetővé a különböző pályákhoz, plusz futás közben személyre szabott pulzusszám-zónákat biztosíthat a felhasználók számára. A készülékek frissítése vélhetően szakaszosan fog megjelenni, ami azt jelenti, hogy eltarthat egy darabig, mire mindenki hozzáférhet az új szoftverhez.

Forrás: GSMArena