Vízálló kialakítással és 15 napos üzemidővel debütált a Rogbid Tank G1

A Rogbid vadonatúj okosórával rukkolt elő, amely a Tank G1 névre hallgat. A készülék a szokásos egészségkövetéssel kapcsolatos funkciók mellett vízálló külső borítást, iránytűt, GPS helymeghatározást, valamint 15 napos üzemidőt kínál a jövendőbeli tulajdonosnak, akinek 50 dollárt sem kell leszurkolnia a viselhető eszközért.

Az okosóra a Tank széria legújabb tagja, robosztus kialakítással és kör alakú képernyővel. Habár a készülék ellenállóképessége nem üti meg a katonai minősítések szintjét, azért az még mindig jól védett a por és a víz támadásai ellen, erről IP68 besorolás is tanúsodik.

A gyártó szerint az okosóra mínusz 20 és plusz 50 Celsius fok között is tökéletesen működőképes marad. Az a bizonyos kerek kialakítású képernyő 1,39 hüvelykes, TFT technológián alapul, felbontása pedig 360 x 360. A képernyőt egy alumínium ötvözetből öntött tok, valamint egy cink ötvözet keret veszi körül. A csuklónkon szilikon pánt tartja majd fixen az okosórát.

Az okosóra másik oldalán pulzusmérő szenzor található, amelynek köszönhetően a nap 24 órájában monitorozható a keringés. Természetesen nem csupán a pulzus, de a vér oxigénszintje is mérhető az érzékelő segítségével, illetve a Tank G1 alvásmonitorozás funkciót is felkínál, különböző légzésgyakorlatok mellett. Az óra repertoárjában a jól megszokott sport üzemmódok is megtalálhatóak, a viselhető eszköz képes követni bennünket sétálás, futás, biciklizés, ugrókötelezés, és jóga közben is.

Mindezekhez egy olyan navigációs rendszer társul, amely a GPS, BDS, GLONASS, GALILEO rendszereket egyaránt képes használni az aktuális pozíció meghatározásához. Az óra barométer, iránytű és magasságmérő szenzorokkal is fel lett szerelve. Az Tank G1 beépített mikrofonnal és hangszóróval is bír, így Bluetooth kapcsolaton keresztül képes fogadni a párosított okostelefon hívásait, illetve mi magunk is indíthatunk hívásokat az órán keresztül.

A Rogbid Tank G1 belsejében található akkumulátor egészen méretes a maga 430 mAh-s kapacitásával, és ha hihetünk a gyártónak, átlagos használat mellett képes akár 15 napig is működtetni a viselhető eszközt, miközben a készenléti idő akár 30 napra is felmehet.

A Rogbid Tank G1 közvetlenül a gyártótól szerezhető be, mégpedig 49,99 dolláros, vagyis nagyjából 17 300 forintos áron. A készüléket háromféle színben lehet megvásárolni, fekete, narancs, és khaki festésű változatok közül választhatunk. Az óra egyelőre még nincs ott az Amazon kínálatában, de hamarosan felkerülhet a forgalmazott Rogbid márkájú készülékek közé, mint amilyen a Tank S3, amelyet már most is be lehet szerezni Jeff Bezos webáruházából.

Forrás: NotebookCheck