Vérnyomást és vércukorszintet is „saccol” a Rogbid Rowatch 5

Vadonatúj okosórával rukkolt elő a Rogbid, ami a Rowatch 5 nevet kapta a keresztségben. A készülék egy bevezető akció keretein belül kedvezményes áron rendelhető, és a gyártó szerint képes a vérnyomást és a vércukorszintet is mérni, szóval érdemes vele megismerkedni.

A Rogbid leginkább az olcsó okosóráról lehet híres, a cég most egy újabb modellel jelentkezett, ami a Rowatch 5 nevet viseli, és a Rowatch 5S-t követi a sorban. Ahogyan a forrásunk is rámutat, az újdonság eléggé hasonlít az Amazfit Bip 5-re, ám annál olcsóbb, és a gyártó szerint többet is kínál.

A készülék alapból 79,99 dolláros áron kerül forgalomba, de most egy bevezető akciónak köszönhetően kvázi féláron, 29,99 dollárért is beszerezhető. Az okosóra fekete és arany árnyalatokban választható, igazából első blikkre mind a kettőben jól néz ki.

Az óra 2,1 hüvelykes téglalap alakú megjelenítővel lett felszerelve, a kijelzőn 320 x 386 képpont sorakozik. A készülék jobb oldalán forgatható korona található, a külső borítás pedig megfelel az IP67 minősítés követelményeinek, vagyis jól bírja a port, illetve a vizet.

Természetesen az egészségkövető funkciókat biztosító szenzor az okosóra alsó részén található. A jól megszokott 24/7-es pulzusmérés, valamint véroxigénszint-mérés mellett a Rowatch 5 bőrhőmérséklet-mérés funkciót is biztosít, de a gyártó ennél tovább megy.

Állításuk szerint a készülék képes a vérnyomást és a vércukorszintet is mérni, de azért az óra árából, a pumpás kiegészítő, valamint az orvosi minősítés hiányából azért kitalálható, hogy az eredmények valószínűleg messze nem lesznek pontosak.

A többi említésre méltó funkció közé tartozik az alvásmonitorozás, a Bluetooth-hanghívás, a több, mint 100 sport üzemmód is. A Rogbid Rowatch 5 belsejében 300 mAh kapacitású akkumulátor található, ami nagyjából 12 napos működést tesz lehetővé egyetlen feltöltéssel, de természetesen az üzemidő a felhasználói szokásoktól is függ.

Forrás: NotebookCheck