Újabb rendereken a Samsung Galaxy Watch 6 modellek

Ha minden rendben megy, július utolsó hetében bemutatkoznak a Samsung Galaxy Watch 6 okosórák. A legfrissebb szivárogtatásban újabb képeken csodálhatjuk meg a készülékeket, köszönhetően Roland Quandt és a WinFuture csapatának. Az órák kaphatóak lesznek 40 és 44 mm-es méretben, lesz egy Classic variáns is 43, illetve 47 mm-es kiadásban, de nagyon úgy fest, hogy Pro változat nem érkezik az idén.

Úgy látszik, hogy a Samsung idén nem tervez piacra dobni Pro kiadást okosórájából, helyette visszatérnek ahhoz a korábbi szokáshoz, hogy négyféle méretben kínálják a készülékeket. A bevezetőben már említett választékból valószínűleg mindenki megtalálja majd a neki megfelelőt, a legméretesebb és egyben a legjobban felszerelt modell Galaxy Watch 6 Classic lesz, ami megkaphatja az eddigi legnagyobb Galaxy Watch óra címét.

A képeket kiszivárogtató bennfentes szerint a korábban pletykált Exynos W930 lapkakészlet, amely a viselhető eszközöket hajtja, mindössze magasabb órajelében fog eltérni elődjétől, gyártási eljárással, vagy egyéb technológiai megoldásokkal kapcsolatos különbség idén nem lesz. Érdekes párhuzam vonható ez és a hírek szerint minimálisan sem megújuló hajlítható okostelefonok között, amelyek ugyanazon az Unpacked rendezvényen mutatkoznak majd be.

Visszatérve az okosórákra: azt egyelőre nem tudni, hogy lesznek-e más, a teljesítménnyel kapcsolatos javítások az emelt órajelen kívül, de az biztos, hogy minden Galaxy Watch 6 modell vékonyabb kijelző körüli kerettel büszkélkedhet majd, mint a jelenlegi generáció tagjai.

Ennek megfelelően minden okosóra nagyobb AMOLED kijelzővel lesz felszerelve, ezt különösen a Galaxy Watch 6 Classic 47 mm-es változatára lesz érvényes. Az érzékelhető újítások közé tartozik majd a Classic modellek vékonyabb, forgatható koronája. A most publikált képek alapján sokkal megemeltebb szenzorkészletet kapnak a Samsung újdonságai, ami arra utalhat, hogy az érzékelők terén is lesznek újítások.

A Samsung új gyorskioldó szíjgombokat alkalmaz, ennek ellenére úgy fest, az okosórákat továbbra is használhatjuk majd külsős gyártók által készített pántokkal. Azt egyelőre nem tudni veszi hogy az órákat milyen áron fogják értékesíteni, de a dél-koreai gyártó már hivatalosan is megerősítette, hogy a következő Galaxy Unpacked rendezvényre július utolsó hetében, egyes szóbeszédek szerint konkrétan július 26-án kerül majd sor Szöulban.

Forrás: NotebookCheck