Okosgyűrűvel rukkolt elő az Amazfit

Jelenleg is nagy erőkkel zajlik a Las Vegas-i CES kiállítás, amelynek keretén belül az Amazfit bejelentette első okosgyűrűjét. A készülék az Amazfit Helio Ring nevet kapta.

A készüléket sportolók számára fejlesztették ki, és elsődleges fókusza az, hogy a teljesítményük javításához szükséges regenerációs támogatást biztosítja. A gyártó szerint a Helio Ring a felhasználó mentális és fizikai állapotával kapcsolatos átfogó adatokat monitorozza olyan pontosággal, amelyet csak egy ujjon viselhető eszközzel lehet elérni.

Az Amazfit Helio Ring által gyűjtött adatokat a Zepp alkalmazás akcióképessé teszi, ami azt jelenti, hogy egy intuitív pontszámot alakít ki belőlük, így a sportolók eldönthetik, hogy adott időszakban éppen az aktivitásra vagy a regenerálólásra kell-e összpontosítaniuk.

Az Amazfit Helio Ring használható önálló eszközként vagy egy Amazfit okosórával együtt kiegészítő gyanánt. Amennyiben az utóbbi felhasználási módról van szó, akkor a gyűrű és az okoszóra adatai a Zepp alkalmazásban mélyebb elemzés céljából összesítve lesznek.

Ha valaki megvásárolja az okosgyűrűt, akkor három hónapig ingyenesen használhatja a Zepp Aura pihenési és wellness szolgáltatást, amely a sportolóknak segíthet a regenerálódásban, illetve a teljesítmény fokozásában. A készülék számos megszokott egészségkövetéssel kapcsolatos funkciót is rendelkezésre bocsát, képes lesz a pulzusmérésre, illetve az alvásmonitorozásra.

A gyűrű támogat néhány sport üzemmódot, illetve kapott EDA, azaz electrodermal activity (bőrelektromosság szenzor) érzékelőt is az érzelmi állapot megfigyeléséhez. Az Amazfit Helio Ring bőrbarát titán ötvözetből készült és a 10ATM minősítésnek megfelelően áll ellen a vízzel, és a porral szemben.

Az okosgyűrűt kétféle méretben 10 és 12 mm-es átmérővel lehet beszerezni, ezeknek a súlya 3,8, illetve 4 gramm lesz. Az Amazfit nem árulta el, hogy a Helio Ring belsejében mekkora akkumulátor található, de azt igen, hogy a jelenlegi tesztek szerint akár 5 napig is működhet egyetlen feltöltéssel. Az Amazfit Helio Ring forgalmazása márciusban kezdődik majd, és ekkor fogják bejelenteni a készülék árát, illetve az értékesítésben résztvevő régiókat is.

Forrás: GSMArena