Német kereskedők szivárogtatják a Huawei Watch Fit 3 jellemzőit

Amikor a Huawei bemutatta a Pura 70 okostelefonokat, nem leplezte le a régóta pletykált Watch Fit 3 viselhető eszközt, de a május 7-én, vagyis jövő hét kedden tartandó dubai innovatív termékbemutató egyik szereplője az Apple Watch-okat idéző dizájnnal rendelkező készülék lehet.

A készülék nemrég felkerült néhány német kiskereskedő oldalára, amelyek tovább szivárogtatják annak jellemzőit. Képeket is közzétettek, amelyeken jól látható a Fit 2 által kezdett képarány módosítás. A Watch Fit készülékek egyre inkább egy négyzet alakú formaterv felé haladnak, egyre inkább hasonlítva az Apple okosóráira.

A Huawei Watch Fit 3 1.82 hüvelykes OLED megjelenítővel rendelkezik majd, amelyen összesen 480 x 480 pixel foglal helyet. A képernyőt alumínium keret öleli körbe, amely fekete, fehér, arany és rózsaszín árnyalatokban is pompázhat, attól függően, hogy melyik változatot választjuk. Az okosóra teste nem teljesen négyzetes, 36,3 x 43,2 x 9,9 mm-es dimenziókkal, valamint 26 g-os súllyal bír.

A készülék mellé többféle pántot is kínálnak majd, a fluorelasztomer gumi és a bőr az egyike ezeknek az opcióknak, ezeket természetesen bármikor ki lehet cserélni. Az okosóra külső borítása megfelel majd az 5ATM minősítésnek. A Huawei Watch Fit 3 nem egy prémium ajánlat lesz, ennek megfelelően csupán 4 GB-os belső tárhelyet kap. Viszont támogatni fogja a Bluetooth 5.2 szabványt, amellyel bármilyen Android 8 vagy iOS 13, illetve újabb rendszert futtató okostelefonnal párosíthatjuk.

Jó hír viszont, hogy a készülék saját GPS-vevőt kap, így okostelefon párosítása nélkül is képes lesz a helymeghatározásra. A beépített hangszórónak és mikrofonnak köszönhetően Bluetooth kapcsolaton keresztül fogadhatunk, illetve indíthatunk hívásokat, amennyiben szeretnénk, ehhez viszont már nyilván kelleni fog egy mobil.

A készülék természetesen tudni fogja a szokásos egészségkövetéssel kapcsolatos funkciókat, vagyis véroxigénszint-mérés és pulzusmérés is lesz a tarsolyban, illetve képes lesz követni az alvási minőséget, az edzések mellett, plusz számolja az elégetett kalóriákat, stb. A Huawei Watch Fit 3 belsejébe 400 mAh kapacitású akkumulátor kerül, amelyet kétpines csatlakozón keresztül lehet majd tölteni.

A telep elvileg akár 10 napig is képes lesz működésben tartani a viselhető eszközt, a töltés pedig mindössze 1 óra 8 percet vesz igénybe. Az okosóra 160 euróba kerül majd, ha beérjük a gumi pánttal, ha pedig a bőrt választanánk, akkor 180 eurót kell majd érte kicsengetni. Ezek 62, illetve 70 ezer forintot jelentenek a jelenlegi csodálatos árfolyamok mellett.

Forrás: GSMArena