Nagyobb akkumulátort kaphat a Samsung Galaxy Watch 7 Pro

Nemrégiben a dél-koreai szabályozó hatóságok hitelesítették az EB-BL705ABY modellszámú akkumulátort, melynek névleges kapacitása 578 mAh. Ezt a telepet nyilvánvalóan egy a közeljövőben megjelenő okosórában fogják alkalmazni. Egyáltalán nem lehetetlen, hogy a Samsung Galaxy Watch 7 Pro lesz az a bizonyos készülék, és ha ez így van, akkor az azt jelenti, hogy az óra megjelenik, mégpedig nagyobb akkumulátorral. 

A bevezetőben említett akkumulátor valamivel nagyobb, mint a Samsung Galaxy Watch 5 Pro belsejében lévő telep, amely 573 mAh névleges kapacitással bír. És jóval méretesebb, mint a közelmúltban megjelent Galaxy Watch második legnagyobb akkumulátora, amely a Watch 6 Classic modellben található, és 425 mAh-s a kapacitása. Ez egyébként nagyjából 40%-os különbséget jelent.

Ezek alapján okkal lehet arra következtetni, hogy mégiscsak lesz Samsung Galaxy Watch 7 Pro. A legújabb jelentések is erre utalnak, amelyek összesen három új modell érkezéséről adnak hírt. Ráadásul az okosórák közül az egyik téglalap alakú kialakítást fog kapni, mint egy Apple Watch, ilyesmire a Samsung berkein belül a Galaxy Live óta nem volt példa, az meg nagyjából 10 ével ezelőtt jelent meg, ami hatalmas idő a technológiai világban.

Ha abból indulunk ki, hogy a Classic modell megtartja a forgatható lünettát, akkor vagy a Pro, vagy az alapmodell lesz az, amely téglalap alakú kialakítást kap. Egy téglalap formájú akkumulátor, sokkal jobban illik egy ugyanilyen kivitelű órába, bár a 45,4 mm-es Watch 5 Próban sikerült az akkumulátort elég jól elhelyezni. A tanúsítványokban szereplő telep mit ad isten téglalap alakú…

A Samsung Galaxy Watch 7 széria meghajtásáról gondoskodó Exynos chipsetről azt beszélik, hogy 50%-kal lesz hatékonyabb, mint a korábbi platformok, ami azt jelenti, hogy lenyűgöző működési időre képes, Wear OS operációs rendszert futtató viselhető eszközök érkezésére lehet számítani.

A Samsung legújabb prémium okosóráit valószínűleg ugyanazon a Galaxy Unpacked eseményen leplezik le, amelyen az újgenerációs hajlítható készülékeket is, bár az is megtörténhet, hogy az okosórák később külön bemutatót kapnak.

Forrás: GSMArena