Méretes teleppel érkezik a Mobvoi okosórája

Már egy ideje hallani arról, hogy a Mobvoi készül egy új okosórával, amely az előzetes értesülések szerint nagyon komoly felszereltséggel igyekszik majd a felhasználók kedvére tenni, de eddig nem lehetett hallani annak tényleges jellemzőiről. Most viszont az amerikai FCC adatbázisában feltűnt egy készülék, amely valószínűleg a gyártó viselhető eszköze lehet. Az okosóra ugyancsak méretes akkumulátorral van felszerelve, de nem csak ezért érdekes. Talán éppen a TicWatch Pro 5 volna a kérdéses készülék?

A Droid Life rábukkant az FCC adatbázisában egy Mobvoi okosórára, amely a WH12088 modellszámot viseli. Ez még önmagában nem nagy dolog, de a készülékhez társított jellemzők annál érdekesebbek. Az okosóra a szokásos adatkommunikációs metódusokkal lesz felszerelve, ezek között ott lesz a Wi-Fi, az NFC, kerül az óra belsejébe Bluetooth 5.2 modul, illetve GPS is. Ami igazán meghökkentő az, hogy a telekommunikációs hatóság dokumentációja szerint a készülék egy óriási, 611 mAh kapacitású akkumulátorral lesz felvértezve.

Csatolt vázlat a készülékről

Csak hogy kontextusba helyezzük ezt az adatot: a Google Pixel Watch belsejében 294, a Samsung Galaxy Watch 5 Pro burkolata alatt pedig 590 mAh kapacitású telepek vannak. A Mobvoi készüléke 50,1 mm-es tokkal rendelkezik az FCC adatbázisa szerint, egy ekkora házba már valószínűleg belefér a fentebb említett telep. Jó nagy óra lesz ez, főleg ha ismét hozzávesszük a Galaxy Watch 5 Pro példáját, amelynek tokozata 45 mm-es. Az érkezőfélben lévő okosóra RMDB.220901.00A számozású szoftvert futtat, ami azt jelenti hogy a készüléken Wear OS 3 lesz installálva.

TicWatch Pro 4

TicWatch Pro 4

Ezzel sajnos véget is ért az elérhető információk sora, többet nem tudni a Mobvoi órájáról, de egyes vélemények szerint a TicWatch Pro 5-ről van igencsak szó. Az FCC oldala nem említ konkrét típust, a gyártó korábban bejelentette, hogy óráját Qualcomm Snapdragon W5 chippel szerelik majd fel és ez sem szerepelt a most kiszúrt adatlapon. A legközelebbi nagyobb esemény, amely alkalmas lehet az okosóra leleplezésére a barcelonai MWC lesz, könnyen előfordulhat, hogy a rendezvényen be is mutatják az újdonságot.

Forrás: XDA Developers