Méretes AMOLED megjelenítővel és 14 napos üzemidővel debütált az Amazfit Active

Azok, akik prémium élményt szeretnének, de nem akarnak sokat szánni egy viselhető eszközre, valószínűleg ismerik az Amazfit nevét. A Xiaomi bűvkörében lévő márka most új készülékkel jelentkezett, amely az Amazfit Active névre hallgat. Az óra dizájnja ugyan Apple Watch érzetet kelt, de kiváló felszereltsége önmagában is figyelemre méltóvá teszi.

A hamarosan forgalomba kerülő okosóra 1,75 hüvelykes 450 x 390 pixel felbontású AMOLED megjelenítővel érkezett, a panel téglalap alakú, vagyis egyértelmű, hogy a készülék tervezői honnan merítettek ihletet. Az Amazfit Active külső kialakítása megfelel az 5ATM minősítésnek, vagyis remekül állja a port, és a vizet is. Ez a bizonyos borítás nagy valószínűséggel műanyagból van, mivel a készülék nem nyom többet 24 grammnál.

Az órát nem csupán az érintésérzékeny kijelzővel, hanem a jobb oldalra szerelt gomb segítségével is vezérelhetjük. A megjelenítő egyébként az előlap 73 százalékát foglalja el, vagyis okosóra mértékkel egészen vékonyak a kijelzőt körülvevő keretek. A készülék rendelkezik beépített GNSS modullal, vagyis párosított okostelefon nélkül is képes a helymeghatározásra.

A szokásos fitnesz funkciók is rendelkezésre állnak, vagyis kapunk pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás opciókat, illetve sport üzemmódok segítségével tehetjük hatékonyabbá az edzéseket, mozgásformákat.

Az Amazfit Active belsejében található akkumulátor képes akár 14 napig működésben tartani a viselhető eszközt, erről csupán akkor kell lemondani, ha bekapcsoljuk a helymeghatározást, ebben az esetben legfeljebb 16 órán át mellőzhetjük a konnektorok társaságát. Az okosóra a márka Aliexpress oldaláról elvileg már megrendelhető, a készülék 151 dollárba, vagyis nagyjából 55 ezer forintba kerül.

Forrás: GizmoChina és GizChina