Megújult felhasználói felülettel érkezik a watchOS 10

Nagyjából egy hónappal ezelőtt kezdtek el keringeni értesülések azzal kapcsolatban, hogy az Apple jelentős fejlesztéseket tervez a watchOS 10 operációs rendszer kapcsán, de konkrétumokat akkor még nem lehetett hallani. Most viszont már egy kicsi többet tudunk, így alkothatunk egy előzetes képet arról, hogy az almás gyártó milyen újításokat álmodott meg az órás ökoszisztémával kapcsolatban. Az újításokat az idei WWDC rendezvény keretein belül fogják bejelenteni – suttogják a jól értesültek.

A Bloomberg csapata úgy tudja, hogy az almás cég visszahozza majd a widgeteket, sőt, azok központi funkciói lesznek a watchOS 10-nek. Az órák tulajdonosai interaktív és az adott környezethez kapcsolódó widgetek közül válogathatnak majd. Az új interfész vélhetően úgy fog kinézni, mint a Siri óralapja, illetve hasonlíthat az iOS és az iPadOS rendszerekben látható halmozott widgetekre.

A friss jelentés szerint a digitális korona az új rendszerben már nem a kezdőképernyőre fog küldeni bennünket, hanem a widgetek megnyitására fog szolgálni. A cég mindezek mellett egy mesterséges intelligencián alapuló funkción is dolgozik, ami afféle személyi edző gyanánt lenne a felhasználó segítségére.

Erről a fejlesztésről már mi is beszámoltunk egy korábbi írásban, a projekt jelenleg a Quartz nevet viseli. Amennyiben az újítás bekerül a következő watchOS rendszerbe, az valamilyen előfizetéses modell révén lesz elérhető. Kíváncsian várjuk, hogy ezzel mire jutnak majd Tim Cook szakemberei.

Mióta létrehozták a watchOS rendszert ez lesz a legmeghatározóbb kiadás, állítják a bennfentesek, vagyis az idei WWDC-n akár központi szerepet kaphat az órás ökoszisztéma. Ugyanakkor arra is van némi esély, hogy látunk egy kevert valóság headsetet is a rendezvényen, ami szintén ellophatja a show-t az összes többi bejelentés elől. Akárhogy is alakul, egyre nagyobb érdeklődéssel várjuk az idei Apple Fejlesztői Világkonferenciát, amelyet június 5. és 9. között tartanak majd.

Forrás: GSMArena