Megkérik majd a Xiaomi Watch S1 Pro árát

Számos gyártó képviselteti magát a barcelonai MWC kiállításon, ott lesz köztük a Xiaomi is, ami egyebek mellett a Watch S1 Pro okosórát is el fogja hozni a globális vásárlóközönség számára. Legalábbis erről beszélnek a bennfentesek, akik a készülék európai árazását is tudni vélik.

A szivárogtatók szerint a Xiaomi Watch S1 Pro 299 eurós áron lesz kapható az öreg kontinensen, ami magyar pénzre átszámítva megközelítőleg 115 ezer forintot jelent. A készüléket ezüst és fekete árnyalatokban lehet majd megvásárolni, ha hihetünk a témában járatosaknak.

Azt mindenki döntse el magában, hogy ez a viselhető eszköz mennyire éri meg az árát, mi abban tudunk segíteni, hogy gyorsan átszaladunk az okosóra jellemzőin.

Az óra tavaly augusztusa óta kapható a kínai piacon, így a specifikációi egyáltalán nem ismeretlenek. Kerek kialakítású okosóráról van szó, amely 46 mm-es házzal, digitális koronával, valamint egy apró fizikai gombbal rendelkezik.

A megjelenítő 1,4 hüvelykes, az alkalmazott technológia AMOLED, a felbontás pedig 480 x 480 pixel, míg a maximális fényerő a 600 nitet is elérheti. A Xiaomi órájának külső borítása 5ATM minősítésnek megfelelően ellenáll a víznek és a pornak, vagyis elvileg vízi sportokat űzni és fürödni is lehet a készülékkel a csuklónkon.

Az okosóra 24 órás pulzusmérés és véroxigénszint-mérés funkciót egyaránt biztosít, de repertoárjában megtalálható az alvásmonitorozás és a stressz-szint mérés is, ráadásul a bőr hőmérsékletét is követni tudja.

Az aktív életet élők számára több, mint 100 sport üzemmódot kínál, az óra ráadásul beépített GPS navigációval is bír. A Xiaomi Watch S1 Pro meghajtásáért egy 12 nanométeres processzor felel, amely egyebek mellett lehetővé tesz egy egészen korrekt üzemidőt.

Az óra MIUI rendszert futtat, tehát egyáltalán nem zárt ez a szoftveres környezet, le lehet rá tölteni további alkalmazásokat is felhasználói preferenciától függően. Csak reménykedni tudunk, hogy az órás rendszere a Xiaominak legalább egy kicsivel stabilabb, mint a mobilos… A további említésre méltó funkciók közé sorolható az NFC, a Bluetooth 5.0, a Xiaomi márkájú televíziók vezérlése, illetve a multimédiás tartalmak lejátszása.

Az okosóra belsejében 500 mAh kapacitású akkumulátor található, ami a gyártói ígéretek szerint elegendő energiát biztosít ahhoz, hogy csak 15 naponta kelljen a töltőhöz járulni, ami egy szimpla, mágneses megoldás. Az órát fordított vezeték nélküli töltéssel is táplálhatjuk, egy erre alkalmas okostelefon segítségével.

Forrás: Gizmochina