Megkapja az Apple okosórák egyik funkcióját a Google Pixel Watch

Az Apple Watch okosórák egyik hasznos funkciója az, hogy ha a tulajdonos esik egy nagyot, a készülék értesíteni tudja a segélyszolgálatokat. Ezt a hasznos, sokszor életmentő funkciót a Google Pixel Watch is át fogja venni, de annak bevezetésére még várni kell.

A Google egy támogatási dokumentum révén erősítette meg a hírt, hogy a funkció még a télen megérkezik legelső okosórájára. Mivel a Google nem éppen a pontosságáról vagy a sietségéről híres, az esést detektáló funkció érkezhet idén, vagy valamikor 2023 márciusáig, mert ugye addig tart a tél. 🙂

Az esésérzékelés egy olyan funkció, amely már bizonyítottan életeket mentett, az Apple Watch tulajdonosok közül jó néhányan tartozhatnak hálával ennek az extrának. Valószínűleg legalább ennyire lesz létfontosságú a Google Pixel Watch felhasználók számára is.

Az adott készülék a beépített érzékelő segítségével észleli a durvább eséseket, majd figyelmezteti tulajdonosát, hogy szükség esetén értesítse a segélyszolgálatokat. Ugyanez a vészhelyzeti funkció manuálisan is aktiválható az okosóra koronájának ötszöri gyors megnyomásával.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Google óráján miként fog működni az életmentő funkció, de az ausztráliai és a német felhasználók állítólag nem kapnak támogatást a segélyhívó számok automatikus tárcsázásához, így azt kénytelenek lesznek maguknak megoldani. A Google Pixel Watch forgalmazása megkezdődött a mai napon, a készüléket már 379 eurós áron meg lehet vásárolni az értékesítésben résztvevő piacokon.

Forrás: PocketLint