Megfizethető, Nord szériás órával készülhet a OnePlus

Egy szivárogtató szerzett néhány új információt egy OnePlus márkájú okosóra kapcsán, ami a gyártó megfizethető készülékeinek sorát gyarapíthatja. A készülék a Nord széria tagja lesz, pályafutását pedig Indiában kezdi majd.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a készülék végleges neve, egyelőre hívjuk csak OnePlus Nord Watch-nak, jobb híján. A friss információk szerint az okosóra valamikor az idei év harmadik negyedében jelenhet meg, és elsőként az indiai vásárlók örülhetnek majd neki, de az sem lehetetlen, hogy csak ebben a régióban fogják forgalmazni a viselhető eszközt. A cégnek jelenleg van egy okosórája, a OnePlus Watch, ami helyi pénzből átszámítva nagyjából 180 dolláros áron megy, állítólag ennél jóval olcsóbb lesz a Nord sorozatba tartozó kiadás.

Egyelőre nem tudni semmit a OnePlus olcsóbb órájának hardveres jellemzőiről, de a kedvezőbb ár valószínűleg csak kompromisszumok árán valósulhat meg. Ugyanakkor egyáltalán nem lehetetlen, hogy megmarad az 1,4 hüvelykes, kerek kialakítású OLED kijelző, az 1 GB operatív memória, és ki tudja, talán a GPS is belefér a büdzsébe, habár erre egyelőre nem mernénk fogadni.

Ezek ugye olyan jellemzők, amiket az eredeti OnePlus Watch is megkapott. Az olyan lehetőségek, mint a pulzusmérés és a véroxigénszint-mérés valószínűleg nem maradnak el, és az ázsiai gyártó vélhetően az üzemidő kérdését sem fogja félvállról venni. Ha lesz egy olcsóbb okosórája a OnePlus-nak, akkor az remélhetőleg nem csak Indiában lesz kapható, egy ilyen készüléknek valószínűleg sokan örülnének az európai piacon is. Persze jelenleg sok a spekuláció, de mihelyt újabb információkat hallunk a OnePlus Nord Watch kapcsán – vagy legyen bármi is a végleges neve -, természetesen tudatni fogjuk veletek is.

Forrás: BGRIndia