Megerősítették a Huawei Watch 4 hardverét

A Huawei Watch 4 okosórákat nem most mutatták be, még az előző hónapban leplezték le a prémium készülékeket, ám akkor nem hozták nyilvánosságra a belsejükben szolgálatot teljesítő hardvert, illetve a konkrét(abb) specifikációkat. A készülékek a megjelenésük óta megkapták az első fontos frissítésüket, most pedig megtudhatjuk, hogy milyen vas hajtja az újdonságokat, illetve azt is, hogy mikor jelennek meg nálunk, Európában.

A Huawei felfedte, hogy vadonatúj premium okosórái belsejében Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 chipset teljesít szolgálatot. A kifejezetten viselhető eszközökbe fejlesztett lapkakészlet mellé 2 GB RAM, valamit 32 GB háttértár kerül az összeszerelés során. A készülékek belsejébe kerül még egy beépített 4G modem is, amely eSIM révén csatlakozik a mobilhálózatokhoz.

Huawei Watch 4

A Huawei Watch 4 és Watch 4 Pro mindezeken felül integrált EKG, bőrhőmérséklet-mérő, valamint mélységérzékelő funkcióval is fel lehet vértezve, utóbbi búvárkodás és úszás során lehet hasznos. Az okosórák 1,5 hüvelykes, 466 x 466 pixel felbontású AMOLED megjelenítővel rendelkeznek, amelyek 310 ppi-s pixelsűrűséget produkálnak.

Huawei Watch 4 Pro

Az órák külső borítása megfelel az 5ATM minősítés követelményeinek, a készülékekkel akár 30 méter mélyre is alá lehet ereszkedni a habokban. A Huawei Watch 4 Pro 48 mm-es tokkal bír, vastagsága 12,9 mm. Az okosóra 780 mAh kapacitású akkumlátorral lett felszerelve, így érthető, hogy miért sikerült egy kicsit vaskosra. Az alapmodell belsejében egy 530 mAh kapacitású telep biztosítja az energiaellátást, a Watch 4 46 x 10,9 mm-es házat kapott.

Ami az anyaghasználatot illeti, az alapmodell rozsdamentes acélból, kompozit szálból és 3D üvegből készül, ehhez képest a Pro variáns gyártásakor titánt, kerámiát és zafírt alkalmaznak. A Huawei Watch 4 készülékek június 13-án kerülnek forgalomba nálunk, Európában 449, valamint 549 eurós áron. Azok, akik 13. és 27. között rendelnek, FreeBuds 5i fülhallgatót kapnak ajándékba az óra mellé. Érdemes feliratkozni a Huawei hírlevelére is, mert június 30-ig Watch 4 Prót nyerhetnek az újonnan érkezők.

Forrás: NotebookCheck