Még be sem jelentették az európai piacra, de már árulják a Xiaomi Watch 2-t

Annak ellenére, hogy a Xiaomi még hivatalosan be sem jelentette a Watch 2 európai forgalmazását, egyes boltok és kereskedők már forgalmazzák az okosórát. Belga és szlovák üzleteknek köszönhetően így már tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni a készülék, amikor hivatalosan is megindul az értékesítése.

Belgiumban azok a boltok, amelyek idő előtt elkezdték az okosóra forgalmazását, 200 eurót számítanak fel érte, Szlovákiában pedig egy üzlet 250 eurós árcédulát ragasztott a viselhető eszköz dobozára. Mivel a Pro modellt manapság már gond nélkül be lehet szerezni 230 euróért, valószínűleg ez lehet az okosóra tervezett ára.

A Xiaomi Watch ugyanazt az 1,43 hüvelykes AMOLED megjelenítőt kapta, amelyen 466 x 466 pixel sorakozik. Ugyanakkor a 46 mm-es tok rozsdamentes acél helyett ezúttal alumíniumból készült. Az okosóra fekete és ezüst árnyalatokban kapható, mindegyik változathoz színben passzoló TPU pánt jár.

A Xiaomi Watch 2 pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, valamint alvásmonitorozás funkciókat egyaránt felkínál, külső borítása megfelel az 5 ATM minősítésnek, vagyis vízálló, mindezek mellett a viselhető eszköz beépített GPS modullal is bír. Meghajtásáról Snapdragon W5+ Gen 1 lapkakészlett gondoskodik, a szoftveres frontot pedig Wear OS operációs rendszer tartja.

A kínai gyártó állítása szerint mindkét okosóra képes 65 órányi működésre egyetlen feltöltéssel, így aztán feltételezhetjük, hogy a készülék belsejében lévő akkumulátor 495 mAh kapacitású. Ami a kapcsolódási lehetőségeket illeti, a Watch 2 Bluetooth 5.2, Wi-Fi és NFC opciókat egyaránt biztosít, ám különös módon LTE modemmel szerelt változat nincs a készülékből.

A hivatalos sajtóbejelentés még várat magára, bár túl sok további részletet már nem fognak tudni elárulni, hiszen lényegében mindent tudunk a készülékről.

Forrás GSMArena