Már elérhető a Google Pixel Watch dedikált alkalmazása

Mi is beszámoltunk arról, hogy a Google tegnap bemutatta legújabb okosórát, amely a Pixel Watch névre hallgat. A viselhető eszköz Wear OS 3.5 operációs rendszert futtat, ám mivel az új felhasználói felület nem kompatibilis a a korábbi Wear OS by Google Smartwatch applikációval, az új készülék saját alkalmazást kapott.

Máris eldőlt egy fontos kérdés: ha iPhone tulajdonos vagy, akkor egyelőre nem igazán érdemes megvásárolni a Google új óráját, mert a neki dedikált alkalmazás csak a Google Play Áruházban érhető el, működéséhez pedig legalább Android 8.0 vagy újabb zöld robotos rendszert futtató okostelefon, egy Google-fiók, valamint meglepő módon internet-hozzáférés szükséges. Ami az iPhone-felhasználókat illeti, nem lehetetlen, hogy később lesz majd egy iOS rendszerre írt társalkalmazás, de mi nem várnánk annak érkezését fél lábon állva.

Az alkalmazás mellé feltöltöttek néhány képernyőmentést is, amelyek alapján nagyjából látni lehet, hogy mire is lehet használni ezt az applikációt. Például testre lehet szabni, hogy a felhasználók milyen információkat kapjanak meg az óralapon, amelyet szintén a saját igényeiknek megfelelően tudnak személyre szabni. Lesz notifikáció támogatás, illetve az edzés és pulzusszám adatok is Fitbit integrációt kapnak. Az sem hátrányos, hogy a Google Térképek támogatott, a segítségével sokkal egyszerűbb és biztonságosabb lesz a helymeghatározás.

Sajnos az alkalmazás visszafelé nem kompatibilis, csak a Google Pixel Watch felhasználók számára fog működni. Ha valaki az okosóra híján letölti, akkor a megnyitást követően egy a Google weboldalára vezető vásárlási felhívást fog kapni. Amennyiben megfontolja a dolgot, a Wi-Fi kapcsolódást biztosító készülék 380, a 4G modemmel szerelt változat pedig 430 euróba fog kerülni. Ha valaki gyorsan előrendeli a Pixel 7 Pro okostelefont, akkor ingyen megkapja az órát, ráadásul annak az LTE modemmel szerelt változatát, ami egyáltalán nem egy rossz deal. Tervezitek, hogy megveszitek a Google új óráját?

Forrás: GSMArena