Kiszivároghattak a Google Pixel Watch 2 főbb jellemzői

Hosszas várakozás után tavaly októberben mutatta be a Google az első okosóráját, a Pixel Watchot, amelynek működtetéséért Exynos 9110 lapkakészlet felelt, illetve felel a mai napig. Már egy ideje tudni, hogy készül a folytatás a színfalak mögött, de mint kiderült, abban már nem Exynos processzor dolgozik majd.

Az Android Authority munkatársai úgy tudják, hogy a keresőóriás Snapdragon W5 Series chipre fog váltani a második generációval, de azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy a W5, vagy a W5+ kerül-e a Google Pixel Watch 2 borítása alá. Az Android Authoritynél úgy vélik, hogy Snapdragon W5 Gen 1 lesz az okosóra lelke.

A készülék borítása alá 294 helyett immáron 306 mAh kapacitású akkumulátort szerelhetnek, amely valamelyest javítani fog az üzemidőn. Az óra megjelenítőjét a BOE helyett a Samsung Display gyártja majd, 1,2 hüvelykes, kör alakú OLED panel kerül a viselhető eszközre, 384 x 384 pixeles felbontással. A vaskos kijelző körüli keretek állítólag megmaradnak.

A Google Pixel Watch 2 kevésbé meglepő módon Wear OS 4 operációs rendszert futtat majd, ami egyebek mellett dinamikus témázással, valamint zökkenőmentes frissítésekkel vértezné fel a készüléket. Az okosóra támogatni fogja az ultraszélessávú UWB technológiát is, amely lehetővé teszi majd a pontos eszközkeresést, az erre képes autók kinyitását Digital Car Key segítségével, illetve a médialejátszás átvitelét egy dokkolt Pixel Tabletre, vagy egy UWB-kompatibilis Nest okoshangszóróra.

Forrás: GSMArena