Kiderült egy érdekesség a Google Pixel Watch üzemideje kapcsán

A Google a minap megosztott néhány részletet azzal kapcsolatban, hogy miként kalkulálták ki első okosórájuk, a Pixel Watch 24 órás üzemidejét. Ezek között akad egy apróság, ami egészen meglepő.

A keresőóriás szerint az óra akkumulátora nagyjából 24 órát képes üzemelni anélkül, hogy töltőre kellene tenni. Ennek most lett némi kontextusa, miután a gyártó frissítette az üzemidő javítására vonatkozó útmutatóját. Van itt egy csomó, mondhatni közhelyes javaslat, hogyan lehet a lehető legtöbbet kihozni a készülék belsejében lévő akkumulátorból, de a legérdekesebb része az, hogy a Google szerint miként nézhet ki ez a bizonyos 24 óra, amit a Pixel Watch kibír.

Szerintük 240 értesítés, 280 pontos idő megtekintése, egy 5 perces LTE-telefonhívás, 45 perces LTE és GPS kapcsolattal történő edzés, letöltött YouTube zenék hallgatásával és 50 perc navigáció Google Térképek segítségével, miközben Bluetooth-kapcsolaton keresztül kapcsolódunk egy okostelefonhoz, lazán belefér ebbe az időintervallumba. Mindezt úgy, hogy az óra az alapértelmezett beállításokkal van konfigurálva, és az always on display funkció ki van kapcsolva.

Ez már csak azért is furcsa és felemás, mert a Google arra kéri a felhasználókat, hogy amikor először konfigurálják az órát, kapcsolják be ezt a funkciót. Igen ám, de az még a gyártó szerint is megakadályozza a 24 órás üzemidő elérését. Persze abban semmi meglepő nincs, hogy az always on display többlet-fogyasztást eredményez, de azért jó lett volna, ha ez a bizonyos 24 órás üzemidő a funkció bekapcsolása mellett is összehozható.

Persze végső soron, hogy a Google Pixel Watch meddig húzza egyetlen feltöltéssel, leginkább a felhasználón és annak szokásain múlik. Hírünk forrása tesztelte azt, mennyit javít az üzemidőn a kikapcsolt always on display és szerintük nem igazán volt észlelhető különbség.

Forrás: Pocket-Lint