Kiderülhetett a Samsung Galaxy Watch 6 Classic kijelzőjének mérete

A Samsung táblagépei és a megfizethető zászlóshajónak nevezett Galaxy S23 FE sokkal több rivaldafényt kapnak, mint a készülőfélben lévő prémium okosórák, a Galaxy Watch 6 széria tagjai. Eddig nagyjából csak az szivárgott ki róluk, hogy mekkora akkumulátor kerülhet a belsejükbe, illetve arról is szó esett, hogy visszatérnek a „Classic” modellek, amelyek nem képezték részét a jelenlegi generációnak. Ice Universe, a rendre megbízható értesüléseket szállító bennfentes most elárult ezt-azt a Galaxy Watch 6 Classic kapcsán.

A szivárogtató szerint a Samsung 1,47 hüvelykes megjelenítőt szerel majd az okosórára, ami látványos növekedés lesz a Galaxy Watch 5 és Galaxy Watch 4 Classic 1,4 colos kijelzőjéhez viszonyítva. Látványos, legalábbis okosóra berkekben. A hatodik generációs Classic modellen a felbontást is növelni fogják, hogy az illeszkedjen az új képernyőmérethez.

Egy méretesebb képernyő sokkal több energiát fogyaszt, épp ezért számítani lehet egy nagyobb akkumulátorra is, amelynek kapacitása állítólag 425 mAh lesz. Egyelőre csupán ennyi információ áll rendelkezésre a Samsung Galaxy Watch 6 Classicról. Vannak olyan hangok, amelyek vércukorszint-mérésről beszélnek, de ezt a funkciót már a korábbi modellek esetében is emlegették, aztán eddig még semmi nem lett belőle.

Egy másik szóbeszéd beépített projektorról szól, de megerősítettnek vagy megalapozottnak éppenséggel ezt sem neveznénk. Az már inkább valószínű, hogy a némileg elavult Exynos W920 lapkakészletet valami újabbra cseréli a Samsung. Ennek elviekben nem volna semmilyen akadálya, mert a hírek szerint a gyártó úrrá lett a 4 nanométeres gyártási eljárással kapcsolatos problémákon, amelyek korábban hátráltatták a munkálatokat.

A Samsung Galaxy Watch 6 modellek a nyáron debütálhatnak és ahogyan közeledik a leleplezés, úgy fogunk egyre többször hallani róluk. Egyelőre érjük be ennyivel: lesz Classic variáns, nagyobb méretű és felbontású kijelzővel, valamint méretesebb teleppel, ha hihetünk a legfrissebb értesüléseknek.

Forrás: NotebookCheck