Kedvcsináló érkezett a Huawei Watch Buds-hoz

Nem mindennapi hibrid eszközzel készül a Huawei, amely egyszerre töltené be egy okosóra és egy vezeték nélküli fülhallgató szerepét. A készülék a Watch Buds névre hallgat és most pénteken lett volna bemutatva, de Csiang Cö-min korábbi kínai elnök halála miatt elhalasztották annak leleplezését. Azt egyelőre nem tudni, hogy a készüléket mikor mutatják be a nagyérdeműnek, de érkezett egy rövid kedvcsináló, hogy a várakozás könnyebben teljen.

A készülék rengetegszer szerepelt szivárogtatásokban, pletykákban és végre a Huawei is megerősítette, hogy a Watch Buds nagyon is létezik, 9 hónappal azt követően, hogy a vállalat levédette azt az illetékes európai hivataloknál. Nemrégiben kiszivárgott néhány fotó és egy videó is az okosóra/fülhallgató hibridről, ezeken illetve ezekben a készülék kiskereskedelmi doboza volt látható. Habár azt nem tudni, hogy ki készítette azokat a felvételeket, a most publikált teaser teljes mértékben megerősíti azok hitelességét.

Ahogyan a nevéből is kitalálható, a Watch Buds a részben okosóra, részben fülhallgató. Ami a formatervet illeti, a készülék a Watch GT 3 dizájnját vette át, ennek megfelelően vékony kijelző körüli kereteket, digitális koronát, illetve finoman ívelt kijelzőt kap majd.

A hozzáértők szerint a készülék egy okosórákra optimalizált Harmony OS 3 operációs rendszert fog futtatni, az óra és a fülhallgató pedig egyedi szoftveres integrációval lesz felvértezve, legalábbis a kínai gyártó erőteljesen erre céloz a termékkel kapcsolatos kommunikációjában.Tehát a termék létezik, egyedi, viszont sajnálatos módon nem kerül bemutatásra december 2-én, ahogyan a kínai gyártó eredetileg tervezte.

A volt kínai elnök halálát tiszteletben tartandó törölték a bemutatót, de nem csak ők, a Xiaomi, a MediaTek és a Vivo brandje, az iQOO is adós maradt legújabb készülékeik leleplezésével. Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy a Huawei, illetve a többi nagy gyártó mikor mutatja be aktuális portékáit, de valószínűleg december közepéig kell majd várnunk arra, hogy megismerkedjünk a Watch Buds-zal, amely nem mindennapi módon egyesíti az okosórák és a vezeték nélküli fülhallgatók termékkategóriáját.

Forrás: NotebookCheck