Június végén leleplezhetik a Samsung Galaxy Watch X-et

Korábban mi is beszámoltunk azokról a szóbeszédekről, amelyek szerint a Samsung Galaxy Watch 7 széria része lesz egy új Ultra jelzővel felvértezett prémium kategóriás variáns is. Könnyen előfordulhat, hogy a gyártó mégsem ezzel a névvel illeti majd a készüléket, de a legújabb szóbeszédek szerint az, mint Samsung Galaxy Watch X kerülhet fel a boltok polcaira, és ez még nem minden.

A Samsung az okosórával az Apple Watch Ultra készülékeknek szeretne konkurenciát állítani, és talán éppen ezért választott a gyártó egy másik, a Galaxy Watch 7-től teljesen elkülönülő nevet az óra számára. Az okosóra fókuszában a búvárkodás lesz majd.

A Samsung Galaxy Watch X az előzetes értesülések szerint 100 méter mélységig lesz vízálló, vagyis ugyanolyan mértékben bírja majd a folyékony elem ostromát, mint az Apple Watch Ultra. Azt azért érdemes megjegyezni, hogy a vízállóságot nyomásértékként szokták megadni, vagyis a tényleges ellenállóképesség az Apple Watch Ultra esetében nagyjából 40 métert jelent, nagy valószínűséggel ugyanígy lesz a Samsung okosórájánál is.

A Samsung Galaxy Watch X üzemidő tekintetében is társai felé fog magasodni, állítólag képes lesz akár 100 órát is üzemelni, ami körülbelül 4 napos függetlenséget jelent a konnektorok közelségétől. Összehasonlításképpen a Galaxy Watch 6 Classic 40 órás üzemidőre, a Galaxy Watch 5 Pro, amely nagyobb akkumulátorral bír, pedig 80 órányi működésre képes, az Apple Watch Ultra 2 pedig nagyjából 36 órával kecsegteti a felhasználókat.

A hosszabb üzemidő részben a továbbfejlesztett Exynos W1000 lapkakészletnek köszönhető, amely a dél-koreai első 3 nanométeres chipje lehet. Ugyanakkor a Galaxy Watch X belsejébe méretesebb akkumulátor is kerülhet, legalábbis a Classic modellhez képest. A dél-koreai szabályozó hatóságok 578 mAh-s telepet hitelesítettek a készülékhez, míg a Galaxy Watch 6 Classic borítása alá „csak” 425 mAh-s akkumulátor került.

A Samsung Galaxy Watch X június 24-én mutatkozhat be a nagyérdemű előtt, és nem július 10-én, mint ahogyan korábban állították a bennfentesek.

Forrás: GSMArena