Jövőre microLED kijelzővel érkezhet az Apple Watch Ultra

Jelenleg az egyik legígéretesebb kijelző-technológia az úgynevezett MicroLED. Ugyanazokkal az előnyökkel kecsegtet, mint egy organikus panel – végtelen kontraszt, valódi feketék -, ugyanakkor az ilyen panelek energiatakarékosabbak, nagyobb a fényerejük és a pixelek sem degradálódnak az idő múlásával. A technológiát néhány televízión kívül nem túl sok helyen alkalmazzák jelen pillanatban, de friss jelentések értelmében az Apple saját, egyedi microLED képernyőket tervez, amelyek közül az egyik az Apple Watch-ban, egészen pontosan az Ultra kiadásban jelenhet meg.

A különleges megjelenítő később iPhone-okon és más almás portékákon is helyet kaphatnak a későbbiekben. Természetesen az Apple-nek továbbra sincsenek kijelzőket előállító gyártósorai, vagyis a megjelenítők létrehozásához továbbra is külső és partnerekre lesz kénytelen támaszkodni. A kijelzőket olyan cégek állíthatják elő, mint a Samsung vagy az LG, viszont ezeknek a paneleknek a megtervezését kizárólag az Apple végzi majd.

Valószínűleg ugyanaz lesz az eljárás, mint amit a processzorok esetében most is alkalmaznak, vagyis a gyártásban a tajvani TSMC-re támaszkodnak, de a tervezési folyamat teljes egészében Tim Cook munkatársainak kezében marad. A legfrissebb pletykák szerint a váltás 2024-ben történhet meg leghamarabb, az első termék, amelyre microLED képernyő kerül az Apple Watch Ultra lesz. A hírek forrása a Bloomberg, amelynek munkatársai azt sem tartják kizártnak, hogy az új kijelző-technológia bevezetése 2025-re tolódik majd.

Forrás: GSMArena