Ismét életet mentett az Apple Watch

Már számtalan alkalommal lehetett arról hallani, hogy az Apple Watch valamilyen módon megmentette tulajdonosa életét. A készülék érzékeli a pitvarfibrillációt, az esést, az újabb generációk pedig még az ütközést is. Ezek olyan funkciók, amelyek valóban életmentők lehetnek egy adott helyzetben. Most egy ontarioi férfi adhat hálát órájának, és annak esésérzékelő funkciójának.

Alexander Laserson a múlt héten leesett egy létráról és beverte a fejét, ezt követően az Apple Watch Series 8 okosórája hívta a mentőket és a feleségét, miután az esésérzékelés bekapcsolt. Amikor az óra érzékelői esést észlelnek, a riasztanak, amire a felhasználónak kell reagálnia. Mivel ez ebben az esetben nem történt meg, a készülék egy percen belül riasztja a segélyhívó kapcsolattartókat és hívja a mentőszolgálatot.

Nem sokkal azt követően, felesége megtalálta a bajbajutott férfit és képes volt az okosórán keresztül beszélni a segélyhívókkal. Lasersont ezután mentőautóval szállították a sürgősségi osztályra, ahol hét öltést kapott. Ő azonban cseppet nem bánja, háláját fejezte ki az Apple-nek, amiért olyan technológiát fejlesztettek ki, ami ilyen gyorsan reagált a vészhelyzetre.

„Az Apple Watch nélkül valószínűleg már halott lennék” – nyilatkozta Laserson. „A technológia működik” – tette hozzá. Az almás gyártó okosórája nem egy olcsó portéka, de sokak szerint minden fillért megér, valószínűleg Laserson is közéjük tartozik. Az Apple Watch készülékek legújabb generációja idén ősszel debütál.

Forrás: Apple Insider