Ilyen lett volna a Facebook, vagyis már Meta elkaszált okosórája

Nagyjából egy évvel ezelőtt kezdtek el keringeni a szóbeszédek azzal kapcsolatban, hogy a Facebook, ami mára már Meta néven fut, egy okosórán dolgozik a színfalak mögött. A készüléken nagyjából két évig dolgoztak a szakemberek, ám most a héten a közösségi oldalt irányító cég vezetői úgy döntöttek, hogy leállítják a projektet. Nem tudni, hogy éppen ezért, vagy ennek ellenére, de napvilágra került az okosóra néhány fontosabb részlete, illetve fotókon is megcsodálhatjuk a kiegészítőt, amiből már soha nem lesz semmi.

A Meta Watch, vagy Facebook Watch – nem tudni, hogy mi lett volna a végleges neve -, levehető házzal rendelkezik, amelyet ki lehet venni az óraszíj dokkolójából. A külső borításon két fizikai gombra lehetünk figyelmesek, illetve jól látni, hogy két kameramodul is felkerült volna az órára. Az egyik egy – mondhatjuk így – előlapi képrögzítő lett volna, amely 5 megapixeles felbontásban rögzítette volna a pillanatot, és magán a kijelzőn foglalt volna a helyet, egy csepp alakú szenzorszigetbe foglalva.

Az óra másik oldalán pedig egy 12 megapixeles kameramodul található, közvetlenül az egészségügyi szenzorok mellett. A levehető test és a dupla kamera lehetővé tette volna, hogy a felhasználók akkor is készíthessenek fotókat és videókat, amikor éppen nincs náluk a telefonjuk.

Az okosóra állítólag fel lett volna szerelve beépített GPS navigációval, illetve közvetlenül tudott volna csatlakozni a Wi-Fi és mobilnet hálózatokra, tehát egy teljes értékű eszköz lett volna a Meta készüléke, amely okostelefon nélkül is tökéletesen helytáll. A Meta ráadásul külön alkalmazáskínálatot fejlesztett a készülékre, ezek között lett volna WhatsApp és Instagram Stories, de Spotify is.

A Meta órája el lett volna látva a szokásos egészségkövető és aktivitásmérő alkalmazásokkal, érzékelőkkel, illetve természetesen felkínálta volna az összes szokásos okosóra funkciót, amelyet egy modern viselhető eszköztől el lehet várni. A frissen napvilágra került adatok alapján a készülék akár 18 órányi üzemidőt is biztosíthatott volna egyetlen feltöltéssel. A cég állítólag 2023 tavaszára tervezte a megjelenést, magát az eszközt pedig 349 dolláros áron szerették volna forgalomba hozni. Állítólag annak ellenére, hogy ez a bizonyos készülék kaszát kapott, a Meta továbbra is tervezi okosórák és egyéb viselhető eszközök fejlesztését a jövőben.

Forrás: Bloomberg