Hivatalosan is leleplezték a Realme Watch 3 Pro okosórát

A szivárogtatásoknak és pletykáknak vége, végre hivatalosan is megérkezett a Realme Watch 3 Pro okosóra. A készülék igyekszik méltó folytatása lenni a Watch 2 Prónak, a specifikációit tekintve pedig tényleg érdemes utódnak tűnik, ugyanakkor akadnak érthetetlen hiányosságok is.

Az okosóra egy téglalap kialakítású, 1,78 hüvelykes AMOLED megjelenítővel rendelkezik, amely 50-60 Hz-es képfrissítéssel, 448 x 368 pixeles felbontással, valamint 500 nites fényerővel bír. A Realme Watch 3 Pro több, mint 100 dinamikus és statikus óralapot is elérhetővé tesz, de a készülék arra is lehetőséget biztosít, hogy a felhasználó egy saját fényképből olyat alkosson, amilyet csak szeretne.

A készülék a Bluetooth-hanghívásra is képes, ami pedig a fitnesz funkciókat illeti, minden megszokott és elvárható opciót felkínál, amire csak a jövendőbeli tulajdonosnak szüksége lehet. Véroxigénszint-mérés, pulzusmérés, alvásmonitorozás, stressz-szint mérés, ezek mind biztosítottak, illetve az okosóra tudja követni a hölgyek menstruációs ciklusát is.

A Realme Watch 3 Pro 110 sport üzemmódot kínál, illetve egy spéci algoritmusnak köszönhetően beazonosít bizonyos tevékenységeket, mint a futás, vagy a gyaloglás és azokat automatikusan követi. Azt egyelőre nem értjük, hogy a készülék az alapmodellel ellentétben miért nem rendelkezik IP68 minősítéssel, de az biztos, hogy így úszni nem igazán érdemes magunkkal vinni.

Valamelyest kárpótolhat bennünket, hogy a navigációs rendszer, amely az okosóra burkolata alá került, ötféle szatellitrendszerrel is képes kommunikálni, így párosított okostelefon nélkül is megoldható a helymeghatározás. Ha viszont a legtöbbet szeretnénk kihozni a Watch 3 Próból, akkor érdemes összekötni vele egy mobilt vagy tabletet, a vezeték nélküli kapcsolatokat egy Bluetooth 5.3 modem biztosítja, amely gond nélkül kommunikál a legalább Android 5.1 és iOS 11 rendszert futtató készülékekkel.

A Realme Watch 3 Pro belsejében egy 345 mAh kapacitású akkumulátor található, amely a gyártói ígéretek szerint képes akár 10 napos üzemidőt is biztosítani, normál felhasználás mellett, ebben benne foglaltatik a Bluetooth-telefonálás és a GPS navigáció mérsékelt használata is.

Ha viszont ezeket teljesen hanyagoljuk, akár 13 napig is üzemelhet a készülék, egyetlen feltöltéssel. A már említett akkumulátorral együtt sem nyom többet a készülék 26,7 grammnál, a szíj pedig 14 grammos. Ezek egyébként szilikonból készülnek és 22 mm szélesek, az állítható hossz pedig 140 – 220 mm.

A Realme Watch 3 Pro szeptember 9-től lesz kapható, egyelőre csak az indiai piacon, ahol helyi pénzből átszámítva 63 eurós, vagyis nagyjából 25 ezer forintos áron kínálják majd a viselhető eszközt. Az okosórát fekete és szürke árnyalatokban lehet majd beszerezni. Globális értékesítésről egyelőre nem esett szó, persze mi nyilván nem bánnánk, ha a készülék valamilyen módon hozzánk is eljutna.

Forrás: GSMArena