Hivatalosan is bejelentették a Samsung Galaxy Watch FE-t

Szinte záporoztak a szivárgások a Samsung Galaxy Watch Fan Edition okosórával kapcsolatban, amely a bejelentése előtt forgalomba is került egy holland kiskereskedőnél. Valószínűleg a Samsung is sejthette, hogy ez már egy kicsit cinkes, így végre hivatalosan is leleplezte a készüléket, amely nem egyéb, mint egy újrakiadott Galaxy Watch 4.

Azért van egy aprócska csavar a sztoriban. A Samsung Galaxy Watch FE megjelenítőjét zafírüveg oltalmazza, ami azért egy kicsit jobb, mint az eredeti Galaxy Watch 4 esetében alkalmazott Gorilla Glass DX+. Az okosóra csupán egyetlen méretben, 40 mm-es tokkal vásárolható meg, habár az eredeti készüléket kínálták 44 mm-es változatban is. Úgy látszik, hogy az új modell esetében ezt már nem választhatjuk.

A Samsung Galaxy Watch FE alumínium tokkal rendelkezik, a megjelenítő 1,2 hüvelykes, 396 x 396 pixel felbontású, továbbra is egy Super AMOLED érintőképernyőről van szó, amelynek takarásában a már jól ismert Exynos W920 lapkakészlet teljesít szolgálatot, az operatív memória kapacitása 1,5 GB, a belső tárhely 16 GB-os, az energiaellátást biztosító akkumulátor pedig 247 mAh-s.

Természetesen a készülék Wear OS operációs rendszert futtat, amelyet a dél-koreai gyártó saját fejlesztésű One UI 5 Watch felhasználói felülete egészít ki. A Samsung Galaxy Watch FE por- és vízálló, külső borítása megfelel az 5 ATM, illetve az IP68 besorolások követelményeinek, de a MIL-STD-810H katonai minősítést is kiérdemelte.

Az okosóra támogatja a Bluetooth 5.3, a Wi-Fi, az NFC kommunikációs szabványokat, GPS-modulja pedig képes kommunikálni a GLONASS, a BeiDou és a Galileo műholdakkal is. A felszereltség részét képezi a Samsung BioActive Sensor, amely egy optikai pulzusmérésre, elektromos szív- és bioimpedancia-elemzésre képes műszer. Rajta kívül megkapjuk még a gyorsulásmérőt, a barométert, a giroszkópos érzékelőt, egy geomágneses szenzort és egy fényérzékelőt is.

A fejlett érzékelőknek köszönhetően az okosóra több mint 100 különböző aktivitást képes követni. Az óra a fejlett futáselemzéssel, személyre szabott pulzusszámzónákkal, testösszetétel-elemzéssel, valamint fejlett alvásmonitorozással, alvásminta-megfigyeléssel szolgálja tulajdonosát, illetve azzal kapcsolatban is tud tanácsokat adni, miként tehetjük még hatékonyabbá az éjszakai pihenést. Az Irregular Heart Rhythm Notification (IHRN) figyeli a pitvarfibrillációra utaló jeleket, mindezeken kívül az óra képes megbecsülni a felhasználó vérnyomását, plusz EKG funkciót is biztosít.

A Samsung Galaxy Watch FE okosóra értékesítése június 24-én indul. A készüléket fekete, rózsaszín és ezüst árnyalatokban lehet megvásárolni. A Wi-Fi only modell 199, az LTE modemmel szerelt változat pedig 249,99 dolláros áron lesz kapható, de utóbbi csak októberben érkezik. Ezek az összegek egyébként 73 ezer és 91 ezer forintnak felelnek meg.

Forrás: GSMArena