Hivatalosan is bejelentették a Samsung Galaxy Watch 6 órák egyik funkcióját

A Samsung bejelentette, hogy a Galaxy Watch okosórák a jövőben képesek lesznek regisztrálni a rendellenes pulzusszámot, a funkció az okosórák hatodik generációjával debütál, de később a régebbi modellek is megkapják majd. Ez a plusz egészségmegőrző lehetőség a Samsung Health Monitor applikáción keresztül lesz elérhető, ez ugyanaz az alkalmazás, amelyet EKG mérésekhez is használhatunk.

Azért van egy kis üröm is az örömben, ugyanis csak azok kapnak értesítést a rendellenes, szabálytalan pulzusszámról, akiknek a Samsung márkájú okosóra mellé Samsung márkájú telefonja van, hiszen az alkalmazás egyelőre csak a dél-koreai gyártó mobiljaira telepíthető és ez állítólag nem is fog változni. Ha szeretnénk a funkciót használni, érthető módon be kell kapcsolni a folyamatos pulzusszám-követést.

Az opció egyébként a pitvarfibrilláció azonosítására szolgál, ám nem célja a betegség diagnosztizálása. A Samsung azt is hangsúlyozza, hogy a funkció még véletlenül sem helyettesíti a valódi orvost, mindössze annyi a feladata, hogy rávilágítson a problémára és ösztönözze a felhasználót, hogy további vizsgálatok céljából keressen fel egy egészségügyi szakembert. A feature abban is segítség lehet, hogy az orvosok látogatásai között is megfigyelés alatt tartsa a szív állapotát.

Több mint 70 országban engedélyezték a Samsung Health Monitor alkalmazás használatát és vele együtt az EKG funkciókat, de a szabálytalan szívritmust figyelő opció további regionális jóváhagyást igényel a megfelelő hatóságok részéről. Egyelőre csak Dél-Korea, az USA, Argentína, Azerbajdzsán, Costa Rica, a Dominikai Köztársaság, Ecuador, Grúzia, Guatemala, Hongkong, Indonézia, Panama és az Egyesült Arab Emírségek engedélyezte az új funkciót.

Forrás: Android Authority