Hivatalos az Amazfit Balance

Az Amazfit kínálata újabb okosórával bővült, amely nálunk, Európában is kapható. A készülék egyebek mellett AMOLED kijelzővel, NFC képességekkel, valamint mesterséges intelligenciára épülő funkciókkal érkezett.

Az okosóra 46 mm-es tokot kapott, képernyője pedig 1,5 hüvelykes 480 x 480 pixel felbontású, 1500 nites fényerejű és kör alakú. Az organikus megjelenítő mögött kétsávos GPS modul található, de kapunk NFC egységet is, ami régiónként eltérő, illetve korlátozott fizetési lehetőségeket biztosít, az energiaellátást pedig egy 475 mAh-s telep biztosítja.

Az Amazfit Balance ZeppOS 3.0 rendszert futtat, amelynek részét képezik egyebek mellett mesterséges intelligenciát alapuló edzés és alvás tervek. A készülék egyik érdekessége, hogy képes testtömegösszetételt mérni, ilyesmire csak nagyon kevés viselhető eszköz volt használható, példának okáért a Samsung Galaxy Watch okosórák rendelkeznek ilyen lehetőséggel.

Az egészségkövetés pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, bőrhőmérséklet-mérés funkciókat kínál, ezek mellett elérhető 150 sport üzemmód is. Gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű, légnyomásmérő, közelségi fényérzékelő és hőmérő szenzor is akad az Amazfit Balance eszköztárában.

Az okosóra külső borítása, ami nem mellesleg alumíniumból készült, 5ATM minősítésnek áll ellen a víznek. Említést érdemelhet a Wi-Fi modul, ami csatlakozhat a 2,4 GHz-es hálózatokra, a beépített mikrofon és hangszóró. ami lehetővé teszi, hogy hívásokat fogadjunk és indítsunk az órán keresztül, igaz, ehhez egy legalább Android 7 vagy iOS 14 rendszert futtató okostelefon is kelleni fog. Az Amazfit Balance 250 eurós áron kerül forgalomba.

Forrás: NotebookCheck