Hivatalos a Huawei Band 8

Rengeteg vadonatúj termékkel rukkolt elő a Huawei, okostelefonok és laptopok mellett pedig természetesen érkezett viselhető eszköz is, mégpedig a Band 8, ami csupán minimális előrelépés az előző generációhoz képest. Ugyanakkor, ami jó, azon nem érdemes változtatni, vagy is marad a méretes OLED képernyő, a szokásos fitnesz funkciók és a korrektnél is korrektebb üzemidő, ami egészen pontosan 14 napot jelent egyetlen feltöltéssel.

Az új okoskarkötő 14 grammot nyom a pánt nélkül, ami minimális csökkenést jelent az előző kiadás 16 grammos súlyához képest. Ugyanakkor az 1,47 hüvelykes, 194 x 369 pixel felbontású OLED megjelenítőről sem kell lemondani, mert az továbbra is részét képezi a hardveres felhozatalnak. A Huawei Band 8 egy sokkal tömbszerűbb kialakítást kapott, lapos oldalakkal és első blikkre nagyon úgy tűnik, hogy a szíjjal is kevesebbet kell majd bíbelődni.

Az okoskarkötő továbbfejlesztett TruSleep 3.0 alvásmonitorozás és TruSeen 5.0 pulzusmérés funkciókkal/érzékelőkkel bír, illetve ott van még a TruSport modul, amely képes felismerni, valamint követni száznál is több különböző edzésformát.

Természetesen a karkötő által futtatott szoftver azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználó személyre szabja annak számlapját, többezer előre beálított opció közül lehet választani, ezek között olyan is akad, amely támogatja az always on display funkciót.

Az okos karpánt 13 ezer forintnak megfelelő helyi valutáért szerezhető be zöld, fekete és rózsaszín árnyalatokban, NFC modul nélkül. Amennyiben szeretnénk az NFC technológiát is birtokunkban tudni, úgy 15 ezer forinttal egyenértékű jüant kell majd leszurkolni.

A Huawei Band 8 mellé lehet kérni egy fekete-narancssárga színű szövetszíjat is, ami egy minimálisan emel a vételáron. Az okoskarkötő előértékesítése ma kezdődött, a készülék kiszállítása pedig április 26. után indul.

A spéci narancssárga változat május 31-től lesz kapható. Nemzetközi értékesítésről egyelőre nem esett szó, de igencsak valószínű, hogy valamilyen formában hozzánk is eljut majd a kínaiak karkötője.

Forrás: GSMArena