Hivatalos a Gramin Vivosmart 5 okoskarkötő

A Garmin egy vadonatúj okoskarkötőt jelentett be, ami a Vivosmart 5 nevet viseli. A készülék egy lekerekített kijelzővel rendelkezik, ami ezúttal 66 százalékkal nagyobb, mint a korábbi modell esetében, természetesen most is OLED panelről van szó. A többi jellemző is szimpatikus lett, lássuk azokat is!

A karkötő a szokásos egészségkövetéssel kapcsolatos funkciók mindegyikét kínálja, tehát pulzusmérés, lépésszámláló, alvásmonitorozás és aktivitáskövetés egyaránt szerepel a repertoárjában, ezek mellett pedig képes mérni a vér oxigénszintjét, a stressz-szintet, illetve képes követni a hölgyek menstruációs ciklusát is. A Fitness Age opció révén a készülék meg tudja azt is becsülni, hogy a felhasználó teste idősebb-e vagy fiatalabb a valós koránál, ezt a heti testmozgás, a nyugalmi pulzusszám és más adatok alapján számolja ki.

A karkötő nem csak az aktív életet elő szuperfitt felhasználók számára lehet hasznos, hanem a krónikus betegeknek is, számukra egy biztonsági és nyomkövető funkció is rendelkezésre áll. Ennek segítségével egyetlen gomb nyomással segélykérő üzenetet tudnak küldeni a beállított vészhelyzeti kapcsolattartók számára, ez tartalmazni fogja a párosított okostelefon GPS adatait is. Ha valakinek mondjuk hipoglikémiás tünetei vannak, gyorsan jelezhet a megfelelő személyeknek, akik így időben képesek lesznek segíteni a delikvensen.

A további említésre méltó jellemzők köze sorolható az intelligens értesítések kezelése, illetve az 5ATM minősítésnek megfelelő vízálló kivitel, vagyis ha elmegyünk úszni vagy fürödni sem kell levenni a Garmin karkötőjét a csuklónkról. A cég nem árulta el a Vivosmart 5 akkumulátorának pontos kapacitását, de állítólag a készülék lazán bírja egy hétig is egyetlen feltöltéssel, igaz csak akkor, ha nincs folyamatosan bekapcsolva a véroxigénszint-mérés.

A Garmin Vivosmart 5 külső borítása polikarbonátból készült, míg a szíjak, amelyeket cserélni is lehet szilikonból vannak. A készüléket fehér, fekete és egy úgynevezett „cool mint” árnyalatban lehet majd beszerezni háromféle méretben: kicsi, közepes és nagy. Az első kettő tömege 24,5 gramm, míg az utolsó némileg nehezebb, de az is mindössze 26,5 grammot nyom. A Garmin karkötője iPhone és Android készülékekkel egyaránt remekül használható. A készülék már kapható az USA-ban, ahol 150 dolláros áron lehet beszerezni a kiegészítőt, mégpedig a cég hivatalos oldalán keresztül. A további régiókban történő forgalmazás részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de minden bizonnyal másutt is be lehet majd szerezni a készüléket a későbbiekben.

Forrás: GSMArena