Hiába a fellebbezés, továbbra is tiltás alatt maradnak az Apple Watch Series 9 és Watch Ultra 2 modellek

Valószínűleg még emlékeztek arra, hogy az Apple-t arra utasították, vonja ki a Watch Series 9 és Ultra 2 okosórákat a forgalomból az Egyesült Államok területén, miután szabadalmi vitába keveredett a kaliforniai székhelyű, és egészségügyi technológiák fejlesztésével foglalkozó Masimóval. Az almás vállalat megpróbált fellebbezni a döntés ellen, de a tilalom ennek ellenére mégis érvénybe lépett.

Az Apple nem értett egyet az indítvánnyal, és azt kérte, hogy halasszák el a tiltást, amíg jogi úton megfellebbezik a döntést. Ám sajnálatos módon a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság, vagy röviden ITC elutasította az indítványt, ami azt jelenti, hogy az Applenek még a mai nap végéig ki kell vonnia az órákat a digitális üzleteiből, és a hét végéig, december 24-ig az összes Apple Storeból, szerte az Egyesült Államokban.

A Masimo azzal vádolja az Apple-t, hogy az általuk fejlesztett technológiát alkalmazza a Watch Series 9 és a Watch Ultra 2 készülékekben lévő véroxigénszint-mérő szenzorhoz. Ezügyben két keresetet is benyújtottak, egyet az Amerikai Kerületi Bírósághoz, egyet pedig az ITC-hez. Amíg nem születik döntés, az Apple nem értékesítheti az okosórákat.

Azok, akik valamelyik okosórát már birtokolják, továbbra is gond nélkül használhatják azt, és a tiltás nem érinti a többi Apple készüléket sem. Amennyiben az egyik üzleti partnernél készleten vannak, továbbra is meg lehet őket vásárolni, tehát a BestBuy vagy az Amazon kínálatában lévő órák forgalomban maradhatnak. Azonban még számukra sincs mód arra, hogy további készleteket szerezzenek be a gyártótól addig, ameddig a készülékek tiltás alatt vannak.

Forrás: GSMArena