Gyorsabban töltődik majd a Samsung Galaxy Watch 5

Sok mindent lehet hallani a hamarosan bejelentésre kerülő Samsung Galaxy Watch 5 okosórák kapcsán, igazából már ismert az áruk, a külalakjuk, és számos potenciális funkciójuk is napvilágra került. A legújabb hír a készülékek akkumulátorával kapcsolatos, de nem a kapacitással, hanem a töltési sebességgel, ami a bennfentesek szerint sokkal gyorsabb lesz, mint korábban. 

A legújabb kiszivárgott információk szerint a Samsung prémium okosóráinak következő generációja sokkal gyorsabban fog töltődni, mint a korábbi kiadások. A SnoopyTech nevű szivárogtató azt állítja, hogy a dél-koreai gyártó egy 10 wattos mágneses töltőt fog az órák dobozába csomagolni, ami azt jelenti, hogy a készülékek töltései sebessége akár kétszerese is lehet annak, amit a Galaxy Watch 4 modellek esetében megszokhattunk.

Az persze árnyalja a képet, hogy a Galaxy Watch 5 órák esetében nagyobb kapacitású akkumulátorokra számítunk az eddigi szivárogtatások alapján, ami a töltési görbe korlátait bekalkulálva azt jelenti, hogy a töltés idejének tényleges javulását nehéz lenne így előre megjósolni.

A szivárogtatás mellé publikáltak néhány képet is, amelyeken jól látható, hogy a töltőkábel USB-C szabványú, bár erre számítottunk. Habár alapvetően a 10 wattos kimenet egy kicsit soknak tűnik egy okosórához azt érdemes megjegyezni, hogy bármilyen Power Delivery szabványnak megfelelő töltő tökéletesen használható lesz majd a Samsung óráival.

Forrás: GSMArena