Gyerekeknek szánják a Fitbit Ace LTE-t

Az immáron a Google zászlaja alá tartozó Fitbit ma bejelentette az Ace LTL okosórát, amelyet 7 év feletti gyerekeknek szánnak. A készülék a promóciós szövegek szerint játékká alakítja a testmozgást, miközben a szülők számára is nyugalmat biztosít a megbízható hívások, üzenetküldés és a helymegosztás révén.

Az okosórához fejlesztettek egy rakat interaktív 3D-s játékot, amelyek mindegyike kifejezetten a készülékhez készült és használják annak gyorsmulásmérőjét, illetve haptikus rendszerét. A Fitbit Arcade néhány havonta újabb játékokkal fog frissülni, ígéri a gyártó.

Az okosóra felismeri és jutalmazza a fizikai aktivitás minden fajtáját, beleértve a bújócskát, az ágyon ugrálást és más efféléket. A gyerekspecifikus mozgások megjelennek a Noodle aktivitási gyűrűben, amely a kezdőképernyőn található, és megünnepli, ha a gyerekek elérik a naponta kitűzött mozgási céljaikat.

A készülék egy a Google kutatócsoportja által fejlesztett új mozgási algoritmust használ, amely jobban és pontosabban méri a gyerekek fizikai aktivitását a nap folyamán, miközben ösztönzi is a csemetéket. A Fitbit Ace LTE a magánélet védelmét szem előtt tartva készült, így csak a gyermek tartózkodási helyét, vagy aktivitási adatait mutatja meg a szülőknek. A hely meghatározási adatok 24 óra elteltével, az aktivitási paraméterek pedig legfeljebb 35 nap után törlődni fognak. Nincsenek reklámok, és nincsenek harmadik féltől származó alkalmazások sem, és csak a szülő által hozzáadott kontaktok hívhatják a gyermeket, vagy küldhetnek üzenetet a készülékre.

Az óra szoftverében úgynevezett eejie-k élnek, ezek a tamagocsik valamely kései leszármazottjai, amelyek a gyermekek életerejéből  mozgási aktivitásaiból táplálkoznak, vagyis minél több kitűzött célt valósítanak meg a lurkók, ezek a figurák is annál jobb kondiban, és boldogabbak lesznek. A mozgás révén a gyerekek egy fizetőeszközhöz juthatnak, amivel új ruhákat vehetnek ezeknek a lényeknek, vagy feldíszíthetik azok otthonát.

Az okosóra 6 gyűjthető pánttal érkezik, amelyek mindegyike különböző tárgyakat, stílusokat, szobákat nyit meg, amikor csatlakozik a készülékhez. Ezeket a pántokat nyilván külön árulják, és az ígéret szerint rendszeresen fognak újabbak megjelenni.

A Fitbit Ace LTE az új Fitbit Ace alkalmazással működik, amely lehetőséget ad a szülőknek arra, hogy lássák gyermekük valósidejű tartózkodási helyét, vagy felhívják őket, esetleg szöveges- vagy hangüzeneteket küldjenek nekik. A dolog oda-vissza működik, vagyis a gyerekek is kezdeményezhetnek hívásokat, és küldhetnek üzeneteket.

A készülék külső borítása 50 méterig vízálló, a belsejében lévő 328 mAh kapacitású akkumulátor pedig több, mint 16 órán át kitart, és 70 perc alatt töltődik teljesen lemerült állapotból maximumra. Az okosóra megjelenítőjét Gorilla Glass 3 oltalmazza, maga az Ace LTE 41,04 x 44,89 x 13,35 mm-es méretekkel, illetve pánt nélkül 28 grammos tömeggel bír.

Az óra mellé lesz havidíjas előfizetés beépített adatcsomaggal, ami nagyjából 10 dollárba kerül. Az Fitbit Ace LTE pedig 229,95 dollárt kóstál, ami cirka 82 ezer forintot jelent. A készüléket kizárólag a Google Storeból és az Amazon felületéről lehet beszerezni, június 5-től.

Forrás: GSMArena