Gyerekeknek készíthet okosórát a Fitbit

Rendre beszámolunk itt arról, hogyan darabolja szét a Google a Fitbit szoftveres ökoszisztémáját, miközben arra gondolunk -nem teljesen alaptalanul -, hogy a keresőóriás szeretné végleg nyugdíjba küldeni, totálisan bekebelezni a márkát. A legfrissebb értesülések némileg ellentmondanak ennek, állítólag készül egy okosóra 4G modemmel és kamerával, ráadásul a prototípus ról még fotók is készültek.

Mi is tudósítottunk arról, hogy a Google egyre inkább leépíti a Fitbit szoftveres ökoszisztémáját, a keresőóriás ráadásul nemrég megerősítette, hogy tervezi a márka felhasználói fiókrendszerének teljes megszüntetését, illetve mint tudjuk, népszerű funkciókat távolítanak el a Fitbit applikációból.

Mindez a márka fokozatos kivezetésére utal, ám ennek ellenére úgy tűnik, hogy a brand égisze alatt, a nem túl távoli jövőben megjelenik egy vadonatúj viselhető eszköz, amely jelenleg a Project Eleven kódnevet viseli.

A készülék egy vidám, színes, műanyagba öntött formatervet kap, ezt igazolják a napvilágra került fényképek is, ezek alapján pedig azt feltételezzük, hogy valószínűleg gyerekeknek tervezik az órát. Az óra erőteljesen hasonlít a korábbi Sense és a Sense 2 modellekre.

A gyártó azonban ezt a készüléket felvértezi majd előlapi kamerával is, ami hiányzott a többi kiadásból. Az órába állítólag 4G modem is kerül majd, feltehetően korlátozott funkcionalitással, az apró alkatrész elsődleges feladata a felnőttek és a gyerekek közötti videohívásokhoz szükséges hálózati feltételek biztosítása lesz.

A Fitbit gyerek-okosórája beépített GPS modullal is fel lesz szerelve, amelynek pontos funkciója jelenleg még nem világos. Vélhetően a segítségével meg lehet majd határozni a gyermek aktuális tartózkodási helyét, de lehet, hogy ennél több mindent is felkínál majd ez a komponens.

Ami igazán érdekessé teszi a készüléket az, hogy szemlátomást Fitbit OS fut rajta, nem pedig Wear OS. Az itt látható képeket a 9to5Google csapata publikálta, állításuk szerint olyasvalaki küldte nekik, aki kiszúrta, hogy a készüléket valaki árulja az interneten. Mint látható, nem is egy darabot.

A feltételezések szerint az okosóra, legyen bármi is a neve, 2024-ben fog megjelenni. A többi hardveres részlet egyelőre nem tiszta és azt sem tudni, hogy mennyiért kerül forgalomba a gyerekeknek szánt okosóra. Valószínűleg, ahogyan közeledünk a bemutató napjához, úgy fogunk egyre többet megtudni a készülékről. Addig gyönyörködjünk ezekben a képekben, nem firtatva azok autentikusságát.

Forrás: NotebookCheck