Globálisan is forgalomba kerül a Xiaomi Smart Band 8

A Xiaomi ismét Wear OS operációs rendszert futtató okosórával jelentkezett, legfrissebb büdzsé zászlóshajóival, a Xiaomi 13T modellekkel egyetemben. A Watch 2 Pro mellett azonban debütált egy másik viselhető eszköz is, a Smart Band 8. Az okoskarkötő már hónapok óta kapható Kínában, de most végre mi, a nemzetközi vásárlóközönség tagjai is hozzájuthatunk.

Ha emlékeztek még, ez az a karkötő, amely nemcsak a csuklón, de a cipőn, vagy nyakban hordva is remekül fest, illetve majdnem ugyanúgy funkcionál. A készülék 1,62 hüvelykes, pirula alakú megjelenítővel rendelkezik, amely AMOLED technológián alapul, felbontása 490 x 192 pixel, maximális fényereje pedig elérheti a 600 nitet is. A képernyő támogatja az Always-On-Display funkciót. 200+ számlap közül választhatunk.

A Xiaomi Smart Band 8 biztosítja ugyanazokat a fitnesz funkciókat, mint az előd, vagyis a Band 7. A repertoárban tehát megtalálható a pulzusmérés, a véroxigénszint-mérés, illetve az alvásmonitorozás is, ezek nélkül egy egészséget követő kiegészítő talán nem is lenne teljes. Az okoskarkötő 150 sport üzemmódot támogat.

A külső borítás megfelel az 5ATM minősítés követelményeinek, vagyis remekül bírja a vizet és a port. A fejlett funkciók mellett fontos a divatosság is, éppen ezért a karkötőt rengeteg különböző pánttal, illetve kiegészítővel is meg lehet vásárolni. Az egyik tartozék egy lánc, amelynek segítségével nyakban hordható eszközzé, vagy ha úgy tetszik ékszerré alakítható a készülék, másik pedig egy csiptető, amivel a cipőre lehet rögzíteni a Smart Band 8-cat.

Az okoskarkötő belsejébe szerelt akkumulátor nagyjából 16 napos üzemidőt képes biztosítani egyetlen feltöltéssel, ez 6 napra redukálódik, ha folyamatosan be van kapcsolva az Always-On-Display. A töltés a szokott módon egy mágneses kábellel történik, szerencsére egy óra alatt ismét tele lehet a telep.

A Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötő Magyarországon is kapható lesz, nálunk 20 ezer forintot kérnek majd el a készülékért.

Forrás: GSMArena