Funkciókkal megpakolva érkeztek a Polar Pacer és Pacer Pro okosórák

A Polar leleplezett két vadonatúj okosórát, amelyek a Pacer és a Pacer Pro neveket kapták. A készülékek többféle színben forgalomba kerülnek, mindkettő rendelhető, de kiszállítani egyelőre csak a Pro változatot fogják. Az USA-ban az alapmodell 199,95 dolláros áron kerül forgalomba, de más piacokon is be lehet majd szerezni.

Az okosórák már jóval a bemutatásuk előtt kiszivárogtak az internetre, így ami a jellemzőket illeti már meglepetések egyáltalán nem érhetik azokat, akik követik a technológiai híreket. A két óra eléggé hasonló, bár a Pro változat egyértelműen többet kínál, mint az alapmodell. Ennek megfelelően utóbbi többe is kerül. Az újdonságok 45 mm-es házzzal rendelkeznek, megjelenítőjük MIP, vagyis Memory In Pixel típusú, képátlójuk 1,2 hüvelyk. A panelek felbontása 240 x 240 pixel, mindkét készülék támogatja az always-on funkciót. Sajnálatos módon egyik sem kapott érintőképernyőt vagy környezeti fényérzékelőt, kénytelenek leszünk ezek nélkül élni a borsos vételár ellenére.

Polar Pace

Mindkét okosóra belsejében egy vadonatúj lapkakészlet teljesít szolgálatot, amely 200 MHz-es órajelen ketyeg, a processzor mellé 5 MB operatív memória valamint 32 MB tárhely került. A Polar Pacer órák mindegyike támogatja a Bluetooth 5.1 kapcsolatokat, és nagyjából hasonló funkciókat kínálnak jövendőbeli gazdájuk számára. A Pro kapta a két készülék közül a többet, ez a modell barométerrel, mágneses iránytűvel, emelkedés-számlálással és pontosabb teljesítménykövetéssel rendelkezik – egyebek mellett.

Polar Pace Pro

Az órák burkolata alatt 265 mAh kapacitású akkumulátorok találhatóak, gyártó szerint ezek a telepek képesek 35 órányi edzéshez elegendő energiát biztosítani, egyetlen feltöltéssel. Ha részletekbe menően is érdekelnek az újdonságok jellemzői, akkor érdemes ezen, illetve ezen a linken tájékozódni. Az alapmodell a már említett 199,95 dolláros áron rendelhető az amerikai vásárlók számára, a Pro variáns viszont 299,95 dollárért lesz kapható. Ezek az összegek magyar valuta átszámítva nagyjából 67 és 103 ezer forintot jelentenek. Azt meghagyjuk mindenkinek, hogy eldöntse, a készülékek mennyire érik meg az árukat.

Forrás: Polar