(Megint) kiszivárogtak a Samsung Galaxy Watch 7 és a Galaxy Watch Ultra jellemzői

Ha minden a tervek szerint alakul, a Samsung a júliusi Unpacked eseményen fogja bejelenteni legújabb hajlétható kijelzős okostelefonjai társaságában a Galaxy Watch 7 okosórákat, illetve a Galaxy Watch Ultra-t. Az eseményt várhatóan Párizsban tartják majd. Egy nemrég publikált jelentés nyilvánosságra hozza a Samsung Galaxy Watch 7 és a Galaxy Watch Ultra specifikációit, vagy legalábbis azoknak egy részét.

Ahogyan ebből a friss jelentésből kiderül, a Samsung Galaxy Watch 7 kétféle méretben, 40 és 44 mm-es változatban lesz kapható, míg a Galaxy Watch Ultra csupán 47 mm-es méretben kerül a boltok polcaira. Nagyon úgy tűnik, hogy a Samsung tényleg az Apple-t szeretné kihívni ezzel a készülékével, vagyis jobban mondva annak Watch Ultra modelljét.

A Galaxy Watch 7 kétféle színben, zöld és krém festéssel lesz kapható, a tokot pedig Armor Aluminum 2-ből készítik majd. A megjelenítőt oltalmazó üveg zafírkristály lesz, pont úgy, ahogyan a csúcskategóriás mechanikus és kvarcórák esetében szokott történni. A Galaxy Watch 7 5 ATM minősítésnek megfelelően áll majd ellen a vízzel és a porral szemben, de a kialakítás méltó lesz az IP68 és a MIL-STD-810H besorolásokra is.

A 40 mm-es modell belsejébe 300 mAh kapacitású akkumulátort szerelnek majd, míg a 44 mm-es változat energiaellátásáról egy 425 mAh-s telep fog gondoskodni. Ezek az akkumulátorok ugyanakkorák, mint amilyeneket a Galaxy Watch 6 modellek esetében alkalmaztak. Az energiahatékonyságot azonban egy új, 3 nm-es eljárással készülő lapkakészlet fokozza majd, amely óriási előrelépés a korábbi 5 nm-es megoldáshoz képest. Az okosóra belső tárhelye ezúttal kétszeres lesz, 32 GB-ra nő, a panel maximális fényereje pedig elérheti a 2000 nitet is.

Ahogyan fentebb is írtuk, a Galaxy Watch Ultra egyértelműen az Apple Watch Ultra 2 kihívója lesz, titánból öntött tokkal, amelyet háromféle árnyalatban kínálnak majd. A készüléket választhatjuk ezüst, szürke és bézs festéssel is. Az okosóra kialakítása megfelel majd a 10 ATM minősítésnek, illetve megkapja majd a MIL-STD-810H, valamint az IP68 besorolásokat is.

A készülék megörökli a 2022-es Galaxy Watch 5 Pro 590 mAh kapacitású akkumulátorát. Az okosóra meghajtásáról ugyanaz a 3 nanométeres lapkakészlet fog gondoskodni, mint ami a Galaxy Watch 7-et hajtja, és a 32 GB-os belső tárhely is adott. A panel viszont még fényesebb lehet, hozhatja az akár  3000 nites csúcsértéket is. A Galaxy Watch Ultra a jelek szerint csak LTE kapcsolattal kerül forgalomba. Mondjuk egy természetet meghódító, kemény sportokat űző felhasználó számára valószínűleg nem lenne elég vonzó egy csak Wi-Fi-s kiadás.

Forrás: GSMArena