Folytatást kaphat a vérnyomásmérős Huawei Watch D

Egy megbízható szivárogtató értesülései szerint a Huawei egy új Watch D okosórát tervez piacra dobni. A készülék állítólag a Huawei Watch D2 néven fog megjelenni, bevezetésére pedig még az idén sor kerülhet.

Az okosórák egyre több egészségkövetéssel kapcsolatos lehetőséget kínálnak tulajdonosaik számára, akik még a legolcsóbb modellek esetében is élvezhetik a pulzusmérés, véroxigénszint-mérés, alvásmonitorozás opciókat, a drágább készülékek pedig még EKG funkciót is biztosítanak.

A szóbeszédek szerint a vércukorszint monitorozása is bekerülhet valamikor a repertoárba, de vérnyomásmérés már most is van, igaz, csak kevés készülék képes ezt orvosi minősítéseknek megfelelően biztosítani.

Ezek egyike a Huawei Watch D, amelyet tavaly jelentettek be. A készülék anélkül képes mérni a vérnyomásszinteket, hogy külső eszközzel kellene kalibrálni. Nincs túl sok kihívója, ott van még a BP Doctor MED, de azt még nem kezdték el forgalmazni.

A Huawei Watch D viszont korlátozások nélkül, szabadon megvásárolható azokban az országokban, amelyek részt vesznek értékesítésében. Akárhogy is ez a két okosóra biztosítja csak az orvosi szabványok szintjét megugró módon lehetővé tenni.

A @RODENT950 nevű bennfentes szerint a kínai gyártó egy második generációs modell kiadására készül. Sajnálatos módon a szivárogtató nem közölt konkrét részleteket az új Watch D kiadás kapcsán, így egyelőre nem tudni, hogy ez miben fog különbözni a jelenlegi modelltől. A tippmester szerint a Huawei még az idén piacra dobja a Watch D2-t, de hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem tudni.

Forrás: NotebookCheck