Európában is forgalmazni kezdték a Xiaomi Watch 2-t

A Xiaomi Watch 2 okosóra végre hivatalos, bár ezt nem a kínai gyártó weboldaláról tudhattuk meg. A készülék már előrendelhető a németországi és az olaszországi Amazonon.

A német Amazonon az okosóra fekete és ezüst színben is elérhető. Mint ahogyan látható, az okosóra február 25-én vasárnap jelenik meg, vagyis az érkezése valamikor március 1. és 4. közé datálható.

Első blikkre úgy tűnik, hogy az olaszoknál csak az ezüst verzió lesz majd kapható, de szerintünk idővel a fekete változat is fel fog bukkanni a kínálatban. Az olasz csizma lakói egy nappal korábban kapják meg a készüléket, náluk a megjelenés február 24-ére van időzítve.

Nyilván ezekkel az értesülésekkel azért foglalkozunk, mert a Xiaomi Watch 2 valószínűleg más országokban is kapható lesz. Az okosóra tokja alumíniumból lesz öntve, és akárcsak a Pro variás, 1,43 hüvelykes AMOLED megjelenítőt kap, amelyen 466 x 466 pixel sorakozik majd.

A készülék belsejében Snapdragon W5+ Gen 1 lapkakészlet teljesít majd szolgálatot, ez a hardver hajtja majd az okosóra által futtatott Google Wear OS operációs rendszert. A viselhető eszköz fullos lesz, saját GPS vevővel, 5ATM minősítésnek megfelelő vízálló kialakítással, illetve tudni fogja a szokásos pulzusmérés, és véroxigénszint-mérés funkciókat is.

Az okosórát nemcsupán az Amazon, hanem a belga Selexion áruház is kínálja, mégpedig 200 eurós áron, ami nagyjából 77 ezer forintnak felel meg a jelenlegi csodálatos árfolyamok mellett.

Forrás: GSMArena