Egy rejtélyes új Xiaomi okosóra tűnt fel a színen

A Xiaomi egy új okosórán dolgozik a színfalak mögött, amely nemrégiben tanúsítványt kapott a kínai 3C hivatalánál. A készülékről nem sokat tudni egyelőre, csupán a modellszám és a támogatott töltési sebesség ismert, de a szivárogtatók egyikének van némi sejtése arról, hogy egészében pontosan mi fán is teremhet ez a bizonyos óra.

Az okosóra az M2134W1 modellszámot viseli és a 3C adatai szerint támogatja az 5 wattos töltést. A tanúsítványi dokumentumból még az is kiderül, hogy a készülék képes lesz hanglejátszásra, valamint médiafájlok tárolására is. Az április 29-én az Informatikai Minisztérium általam jóváhagyott okosóra az egyik Weibo-s szivárogtatató szerint nem támogatja majd az eSIM funkciót, méretét tekintve pedig a nagyobb eszközök közé lesz majd sorolható.

A Xiaomi jelenlegi kínálatában olyan okosórák vannak, mint a Watch S1 vagy a Watch Color 2, illetve a Redmi Watch 2, ezekre mind igaz, hogy nem támogatják az eSIM funkciót. 2019-ben az összes Xiaomi óra megkapta ezt a lehetőséget, amelynek köszönhetően a készülékek párosított okostelefon nélkül is képesek voltak csatlakozni a mobilhálózatokra, ezáltal internetezni, hívásokat indítani lehetett ezekkel a modellekkel. A cég azonban úgy határozott, hogy nem biztosítja ezt az opciót a továbbiakban, döntésük okai azóta sem ismertek.

Nem mondanánk biztosra, de nem lehetetlen, hogy a nemrégiben tanúsítványt kapott okosóra talán a Xiaomi Watch S1 folytatása lesz, ami a legfrissebb hírek szerint kapni fon egy utódot, habár nagy újításokra nem érdemes számítani, az új modell csak afféle ráncfelvarrás lesz. Frissen napvilágra került renderek alapján ez a készülék Active változata lesz állítólag, aminek egy ellenálló külső borítással kell majd győznie az elemeket, a kialakítás kerek lesz és szilikon szíjat adnak majd a készülék mellé. A jobb oldali található fizikai gombok is új kialakítást kapnak, kör alakú és hosszúkás formában, és háromféle színben lehet majd beszerezni az órát.

Előzetes renderek

A jelenlegi modell jellemzői abszolút megfelelnek a szivárogtató tippjének, hiszen egy méretes 1,43 hüvelykes AMOLED kijelzővel szerelt okosóráról beszélünk, amelynek akkumulátora képes biztosítani az akár 12 napos üzemidőt is. A készülék mágneses töltéssel táplálható, támogatja a Bluetooth kapcsolatokon történő hívásokat – eSIM híján kelleni fog egy mobil -, a kétsávos GNSS helymeghatározást, valamint 117 sport üzemmódot a jól megszokott pulzusmérés, alvás monitorozás és véroxigénszint-mérés mellett. A Xiaomi Watch S1 Active Sports valószínűleg ugyanezeket a jellemzőket kínálja majd, némileg fejlesztett aktivitáskövetéssel kiegészítve. Hogy aztán az okosóra mikor és milyen áron érkezik majd, az egy remek kérdés, de ha már tanúsítványokat kap és rendereken is megjelenik, valószínűleg nem kell már sokat várni a készülék debütálására.

Forrás: GizChina