Bemutatták az iQOO Watch-ot

A Vivo alá tartozó iQOO bemutatta első okosóráját, amely szimplán iQOO Watch névre hallgat. A készülék eléggé hasonlít a Vivo Watch 3-ra, ugyanazt a Blu OS rendszert futtatja, kapható eSIM-mel szerelt változatban is, így az óra okostelefon párosítása nélkül is gond nélkül működhet. Ráadásul a rendszerben van alkalmazásbolt is, vagyis új funkciókkal bővülhet a készülék eszköztára. Lássuk a részleteket!

Az okosóra átmérője 46,1 mm, vastagsága pedig 11,3 mm, ha nem számoljuk az alján található biometrikus érzékelőt. A viselhető eszköz C-nélkül 36 g-ot nyom. Apropó szíj, három különböző alternatíva közül lehet választani. Van szőtt nejlon, gumi és valódi bőr is az ínyenceknek. Természetesen a pántokat cserélhetjük, így bármikor az alkalomhoz illőt választhatjuk.

Azt azért érdemes tudni, hogy ezek nem szabványos 22 mm-es pántok. Az  iQOO Watch 1,43 hüvelykes OLED megjelenítőt kapott, amelyen 466 x 466 képpont sorakozik, és a panel támogatja az Always On Display módot is. Az óra érzékeli, ha lecseréljük a szíjat, és automatikusan betölti a hozzá legjobban illő számlapot.

Az okosóra két fizikai vezérlőt is kapott, az egyik a forgó korona a felső részen, illetve a gomb az alsón. Van beépített mikrofon és hangszóró is a Bluetooth hívásokhoz, illetve ha az eSIM változatot vesszük, akkor az óráról telefon párosítása nélkül is indíthatunk hívásokat, vagy fogadhatjuk azokat.

Az egészségkövető rendszer kettős kiépítést kapott. Ez napközben látható fényt használ a pulzusszám, illetve a véroxigénszint követésére, éjszaka pedig infravörösre vált, hogy az óra ne zavarja az alvást villogó fényekkel. A gyártó szerint a többcsatornás érzékelő – ebből 8 van a pulzusszámhoz, 16 a véroxigénszinthez – és a mélytanulási algoritmus kombinációja 97,7%-os pontosságot jelenthet pulzusmérés során.

Az okosóra rendkívül fejlett alváskövetést biztosít, méri az alvás idejét, pontozza az alvási minőséget, illetve osztályozza az alvási szakaszokat. A készülék a szundikálást is képes nyomon követni. Ha a család minden tagja vásárol egyet az iQOO Watchból, akkor a telefonos alkalmazással megoszthatják egymással a vitális funkcióikkal kapcsolatos adatokat. Az aktív életet élőknek ott lesz a több, mint 100 sport üzemmód. Az okosóra segíthet megtervezni az edzést, edzés közben pedig útmutatást adhat, miként lehet a későbbiekben javítani a teljesítményt.

A készülék támogatja az NFC-t, a kompatibilis autókhoz pedig még slusszkulcsként is használható. Az IQOO Watch belsejébe 505 mAh kapacitású akkumulátor került, amely normál felhasználással, bekapcsolt Bluetooth mellett 8 napos üzemidőt biztosít, de az energiatakarékossági funkció engedélyezésével ez akár a kétszeresére, vagyis 16 napra is megnőhet. Amennyiben az órát eSIM kapcsolattal önállóan használjuk, akkor legfeljebb 3 napig kerülhetjük el a konnektorok társaságát, energiatakarékos móddal ez 7 napra is kitoldható.

Az iQOO Watch már kapható Kínában a Vivo online áruházán keresztül. A készülék indulóára 56 ezer forintnak megfelelő helyi valuta, ezért az összegért cserébe a Bluetooth-os modellt kapjuk, gumiszíjjal.

Forrás: GSMArena