Bejelentették a Garmin Forerunner 965 és 265 órákat

A szinte napi rendszerességgel érkező adatszivárgások után végre hivatalosan is bejelentették a Garmin legújabb okosóráit, megérkeztek a Forerunner 965 és Forerunner 265 modellek. Az újdonságok esetében az egyik legmeghatározóbb változtatás az, hogy a korábbi MIP kijelzőket organikus panelekre cserélték.

A hivatalos adatok szerint a Forerunner 965 képes akár 23 napig üzemelni egyetlen feltöltéssel, míg a 265-ös modellek esetében akár 15 napos üzemidő is összejöhet. A Garmin Forerunner 965 az élsportolók viselhető eszköze lesz.

Az új típusú megjelenítő csupán egy az újítások közül, a további említésre méltó jellemzők közé sorolható a titánból öntött keret, a kissé vékonyabb test, illetve az 1,4 hüvelykes képernyőméret. Az okosóra mindezeken felül beépített GPS-modullal rendelkezik, biztosítja a részletes pulzusmérés lehetőségét, illetve olyan spéci funkciókat kínál, mint a futási teljesítményzónák és az edzéskészség.

Az AMOLED megjelenítő mostantól lehetővé teszi a színes térképek böngészését, amely egyértelműen előrelépés, bár kétséges, hogy a valóságban mennyire lesz ez a funkció kihasználva a felhasználók részéről. A Garmin Forerunner 265 szintén AMOLED panellel debütált, ez a készülék a professzionális sportolók helyett inkább az alkalmi futókat célozza meg.

Az okosóra kétféle méretben – 42 és 46 mm -kerül majd forgalomba, a nagyobbik kecsegtet a hosszabb, akár kéthetes üzemidővel. Az okosóra továbbra is biztosítja a véroxigénszint-mérés és maximális oxigén felvételi szint mérésének lehetőségét, de néhány profi funkcióról, amelyek részét képezik a 965-ös modell eszköztárának, le kell mondanunk.

A Garmin Forerunner 965 háromféle színben lesz kapható, mégpedig 600 dolláros áron. A Garmin Forerunner 265 450 dollárért lesz beszerezhető. Az okosórákat már meg lehet rendelni a gyártó hivatalos oldaláról, a készülékeket 5-8 héten belül kezdi kell kézbesíteni.

Forrás: Garmin