Az átdolgozott Google Otthon alkalmazás végre elérhető Samsung Galaxy Watch 4 és Watch 5 modellekre

Most, hogy már a Google is rendelkezik okosórával a kínálatában, tényleg időszerű, hogy kicsit komolyabban vegyék a viselhető eszközök platformját. Az elmúlt egy év során a cég számos új funkciót tett elérhetővé a Wear OS 3 rendszeren belül, amelyek fejlesztéséhez a Samsung is jelentősen hozzájárult. Emelett újratervezte a saját alkalmazásait is, hogy aztán azokat elérhetővé tegye a kompatibilis okosórákon. Most a Google Otthon applikáció bevezetését kezdte meg Wear OS 3 rendszert futtató órákra.

A Google az idei fejlesztői konferenciáján jelentette be, hogy kiadja az átdolgozott Google Otthon alkalmazást Wear OS operációs rendszerre. Csupán eddig kellett várni rá, mert a keresőóriás megkezdte a 2.66-os verzió bevezetését, amely egyebek mellett a Samsung Galaxy Watch 4 és Galaxy Watch 5 modellekre is elérhetővé válik, természetesen a gyártó saját Pixel Watch órája mellett.

Miután megtörtént a frissítés, látni fogjuk a „Kedvencek” részt, ahonnan az okosotthon eszközöket vezérelhetjük. Azért akadnak limitációk, egyszerre csupán 5 eszközt és automatizációt láthatunk a felületen belül. Amennyiben az összes készüléket meg szeretnénk tekinteni, akkor – dobpergés, sosem találjátok ki – az „Összes Megtekintése” menüpontra kell bökni.

Az alkalmazás lenti részén látható az „Eszközök” gomb, amely segítségével megtekinthető az összes intelligens otthoni eszköz, mégpedig szobák szerint lebontva. A „Beállítások” menüre bökve a fiókhoz tartozó beállításokat illetve a jogi információkat lehet megnézni.

Az új applikáció több vezérlési opciót is felkínál a világítás és a termosztát irányítására. Nem csupán ki-, vagy bekapcsolni lehet az okos világítást, de állítani lehet a fényerőt és a színt is. Ezeken kívül a különböző üzemmódok között is váltani tudunk.

Ha van egy támogatott okos hangszóró, okos kijelző vagy okostévé a háztartásban, akkor el lehet indítani a lejátszást, szüneteltetni tudjuk azt, át tudunk lépni a következő dalra, illetve a hangerőt is szabályozhatjuk az okosóra segítségével. A kompatibilis eszközöket feloldani és lezárni is módunkban áll a Google Otthon applikáció segítségével. A frissített Google Otthon mostantól letölthető a Play Áruházból.

Forrás: Sammobile