Az Apple Watch lesz a Szörf Világliga hivatalos órája

Hamarosan új szerepet ölt magára az Apple Watch, ugyanis az okosóra lesz az idei Szörf Világliga szezonjának ” hivatalos viselhető felszerelése” – derül ki a 9to5Mac jelentéséből. Az okosórához egy témába vágó alkalmazást is fejlesztenek, amely valós időben látja el a szörfösöket a legfontosabb információkkal.

A Szörf Világliga hivatalos bejelentésben tudatta a világgal, hogy az Apple Watch lesz a szezon nem kevésbé hivatalos viselhető eszköze, hozzátéve, hogy az idei lesz az első alkalom, hogy az almás okosórát hivatalos, versenyzői felszerelésként használják professzionális sportkörnyezetben.

Az elit sportolók a Championship Tour szezon közben az Apple Watch 8, vagy az Apple Watch Ultra segítségével használhatják majd a bevezetőben már említett WSL Surfer applikációt, amely többféle módon fogja segíteni őket.

Az okosóra folyamatosan tájékoztatni fogja a sportolókat, miközben ők a vízben versenyeznek, ráadásul a készüléken futó WSL Surfer alkalmazás valós időben szinkronizálódik a szörfliga pontozási rendszerével. Így a résztvevők azonnal megkapják a pontszámokat, a hullámok rangsorolását, illetve a teljesített időket.

A szörfliga szakemberei szerint az Apple Watch egyebek mellett a strapabíró kialakításnak, a méretes és nagy fényerejű kijelzőnek, valamint a beépített mobilkapcsolatnak köszönhetően válik különösen alkalmasnak arra, hogy a sporteseményeken a résztvevők segítségére lehessen.

Minden versenyző kapni fog egy Apple Watch Ultra vagy egy Apple Watch Series 8 okosórát a versenyek előtt, amelyeken már előre telepítve ott lesz a WSL Surfer alkalmazás is. Az alkalmazás és a technológia bevezetését hosszas tesztelési időszak előzte meg, amely az előző két szezonban zajlott, a Szörf Világliga így igyekezett megbizonyosodni arról, hogy az megfelel majd a versenyzők igényeinek.

Eric Jue, az Apple Apple Watch marketingjéért felelős részleg igazgatója az alábbi közleményben kommentálta a fejleményeket:

Nagyon örülünk, hogy a WSL Championship Tour során a versenyzők az Apple Watch-ot használják majd, így a szörfösök egyszerűen és könnyen hozzáférhetnek a fontos információkhoz, a csuklójukra pillantva. Ez az innovatív módszer kihasználja az Apple Watch számos fejlett jellemzőjét, a fényes, nagy felbontású kijelzőt,a  strapabíró kivitelt, a vízállóságot, a mobilkapcsolódást, és azt a hatékony platformot, ami a vállalatok számára lehetővé teszi az egyéni alkalmazások készítését. Az új WSL Surfer alkalmazás a legmagasabb szinten versenyző szörfösök számára fogja biztosítani a szükséges információkat, amíg ők a vízben vannak.

Forrás: 9To5Mac