Az Apple végre javította a szellemérintés hibáját a Watch 9 és Watch Ultra 2 modelleken 

Az Apple kiadta a watchOS 10.4 frissítést, amely a 10-es számú, órákra tervezett operációs rendszer negyedik frissítése. Az új adatcsomag apróbb újításokat foglal magában, illetve egy fontos javítást, amely orvosolja a korábbi szellemérintéses hibát.

A watchOS 10.4 mindenféle további költség nélkül letölthető az Apple Watch alkalmazáson keresztül. A folyamathoz egy olyan iPhone-ra van szükség, amely iOS 17 vagy újabb rendszert futtat. Ahhoz, hogy az Apple Watch okosóra telepíthesse a frissítést, az akkumulátornak legalább 50%-os töltöttségen kell állnia, és töltőre kell tenni.

A frissítéstelepítését követően támogatottak lesznek azok az új emoji karakterek, amelyeket nemrég bevezettek iPhone-on. Ezeket mi most inkább nem részletezzük. Van egy plusz beállítás, amellyel kikapcsolható a dupla koppintás funkció, amikor egyszerre viseljük az Apple Watch órát és a Vision Pro headsetet, illetve egy plusz lehetőség, amellyel dupla koppintással megjeleníthető egy kibővített értesítés.

Sokkal többeket érint az a hibajavítás, amely orvosolja azokat a szellemérintéseket, amelyeket egyes Apple Watch Series 9 és Watch Ultra 2 tulajdonosok tapasztalhattak. A szellemérintés azt jelenti, hogy az adott eszköz kijelzője olyan érintéseket regisztrál, amelyek nem történtek meg. Tehát belép egyes menüpontokba, elindít funkciókat, és más hasonló dolgok történnek, a felhasználó beavatkozása nélkül.

Forrás: MacRumors