Az Apple hozzáférhetővé tette watchOS 9.6 ötödik bétáját a fejlesztők számára

Szeptemberben debütál a watchOS 10 operációs rendszer, amely az Apple viselhető eszközein fut majd, de amíg erre sor nem kerül, a 9-es kiadás verzióival kell beérni. A fejlesztők is ezekkel dolgozhatnak, akiknek most az almás gyártó a rendelkezésre bocsátotta a watchOS 9.6 frissítés ötödik béta verzióját, két héttel a negyedik kiadást követően.

Ahhoz, hogy a fejlesztők telepíteni tudják a béta verziót, le kell tölteniük a konfigurációs profilt az Apple Developer Centerből. Az installálást követően a watchOS 9.6 letölthető az iPhone dedikált Apple Watch alkalmazásán keresztül, az Általános > Szoftverfrissítés menüpontra bökve.

A frissítés telepítésének egyik elengedhetetlen követelménye, hogy az adott Apple Watch órának legalább 50 százalékos akkumulátor töltöttséggel kell bírnia, illetve azt kénytelenek vagyunk töltőre helyezni, plusz mondanunk sem kell, hogy a párosított iPhone-nak hatótávolságon belül kell lennie.

Azt egyelőre nem tudni, hogy akadnak-e új funkciók a watchOS 9.6 frissítésben, de az biztos, hogy az első bétában nem volt semmi ilyesmi. A 9.6-os várhatóan az egyik utolsó frissítése a watchOS 9 rendszernek, mivel az Apple hamarosan átáll a következő generációs verzióra, a bevezetőben már említett watchOS 10-re.

Forrás: MacRumors