Az Apple hozzáférhetővé tette a watchOS 10 első béta verzióját

Az Apple publikálta a szeptemberben érkező watchOS 10 rendszer első béta változatát a nyilvános tesztelők számára, így mi, a nagyközönség tagjai is kipróbálhatjuk az új okosórás szoftvert az őszi megjelenés előtt.

Az új rendszert úgy lehet letölteni, hogy az iPhone-unkat az iOS 17 nyilvános béta verziójára frissítjük, illetve szükséges egy regisztráció az Apple béta szoftveres weboldalán is. Ha ezek megvannak, meg kell nyitni az okostelefonon a Watch applikációt, majd ott az Általános menüpontra lépve ki kell választani a Szoftverfrissítés lehetőséget, ezt követően pedig a Béta-frissítések pontban a watchOS 10 Public Beta opcióra kell bökni.

Az új rendszer jelentős változtatásokat eszközöl az Apple Watch órák felületén, a megújulás középpontjában a widgetek állnak. Példának okáért a digitális korona elfordításával elérhető Smart Stack a leginkább szükséges információkat jeleníti meg. Az elérhető elemek a nap folyamán folyamatosan, és az Apple Watch használati szokásainak megismerésével fognak változni. Az almás gyártó szinte az összes beépített applikációt frissíti, így gyorsabb interakciók válnak lehetővé.

Az Időjárás, a Térképek, a Kezdőlap, az Üzenetek, az Aktivitás, a Szívritmus, a Készletek és még sok minden más is megújul. Lesz két új számlap is, az egyik a Palette, a másik pedig a Snoopy. A Térképek alkalmazás ezentúl rendelkezni fog topográfiai nézettel is, amely magassági információkat, dombvonalakat, dombárnyékolást, illetve látnivalókat is magában foglal majd a kirándulók számára. Az applikáció a kerékpárosok számára is kínál majd néhány további hasznos extrát.

A Tudatosság új funkcióval egészül ki, amellyel a hangulatokat és érzelmeket lehet naplózni, az új rendszernek köszönhetően a csoportos FaceTime hanghívások is támogatottak, a NameDroppal pedig két felhasználó villámgyorsan, mindössze egy érintéssel tudja egymásnak átadni a kapcsolati információkat. Ehhez mindössze az kell csak, hogy az Apple Watch-ot másvalaki iPhone-jához közel tartjuk.

Forrás: Macrumors