Always On Display funkcióval jöhet az Apple Watch SE 2

Tagadhatatlanul az Apple Watch SE az egyik legnépszerűbb okosóra az almás vállalat kínálatában. A készülék 2020-ban debütált, és azóta is töretlenül számíthat a vásárlók érdeklődésére, mivel egy prémium kivitelű eszközről van szó, a gyártó kínálatában képest egészen megfizethető árral. A színfalak mögött állítólag készül a folytatás, amelyről néhány részlet felbukkant az internet bugyraiban, ezek közül fogunk csemegézni.

Egyelőre jobb híján nevezzük a készüléket Apple Watch SE 2-nek, egyáltalán nem garantált, hogy ezen a néven kerül majd a boltok polcaira, de jelen pillanatban ez a legvalószínűbb elnevezés. Tehát a friss pletykák szerint, amelyek iparági bennfentesektől származnak, állítólag még az idén, a szokásos szeptemberi bemutatón le fogják leplezni az órát. A rendezvényen nyilván az Apple Watch Series 8 készülékek kapják majd a rivaldafényt, de a társaságukban megérkezhet az új „olcsón prémium” modell is.

Az eddigiek alapján úgy tudni, hogy az okosóra „always on display” funkcióval debütálhat, mindemellett fejlettebb hangszórókat és egy új szenzort is kaphat, amely lehetővé teszi az EKG-méréseket. Arról is beszélnek, hogy az Apple Watch SE 2 képes lesz ugyanazt az akkumulátoros üzemidőt biztosítani, mint az Apple Watch Series 7. A formatervet nem variálják, ez érthető, mivel a jelenlegi külalak így is elképesztően sikeresnek bizonyult. Visszatérve még az üzemidőre, vagyis jobban mondva az akkumulátorra: a készülék állítólag valamilyen gyorstöltést is támogathat, de erről egyelőre nem kerültek napvilágra pontos részletek.

A bennfentesek viszont tudni vélik a várható árat, amely a jelenlegihez képest 20 dollárral, 299 dollárra emelkedhet. Bár a friss értesülésekben nem szerepel az SE 2 óra konkrét megjelenési dátuma, említésre kerül a szeptemberi leleplezés lehetősége. Az Apple minden évben egy szeptemberi bemutató jelenti be az új iPhone okostelefonokat, illetve az olyan kiegészítőket, mint az AirPods. Amennyiben a friss értesülések megbízhatóak, nagy valószínűséggel az új iPhone 14 mellett mutathatják be az Apple Watch SE 2 okosórát is. Persze ezek egyelőre messze nem megerősített információk, így nem érdemes őket készpénznek venni.

Forrás: RepublicWorld