Állítólag még az idén befut az új Google Pixel Watch

Sokáig vártunk arra, hogy a Google végre bemutassa az első okosóráját, és bár a Pixel Watch messze nem nevezhető ósdi készüléknek – még a technológiai világ mércéjével mérve sem – azért talán nem korai agyalni azon, mikor érkezik a következő generáció. Nos, a Samsung és az Apple mind évente adnak ki új okosórát és mivel a Google számára ezek ketten a legnagyobb konkurensek, a keresőóriásnál nem meglepő módon szintén éves megjelenésben gondolkodnakhatnak. Vagyis az idén valamikor debütálni fog egy új Pixel Watch okosóra.

Legalábbis ezt állítja egy iparági forrás, aki jól értesült a Google ügyes-bajos dolgaival kapcsolatban. Szerinte minden évben kapni fogunk egy új Pixel Watchot, a következő pedig a Pixel 8 és 8 Pro okostelefonnal együtt kerül majd forgalomba. Nem gondolták túl a készülék elnevezését, az okosóra Google Pixel Watch 2-ként kerül majd a boltok polcaira.

Ha a korábbi megjelenéseket vesszük alapul, akkor a Google Pixel 8 és 8 Pro mobilok októberben debütálhatnak, egyetlen kivétel volt a széria történetében, az 5-ös modell, ami szeptemberben érkezett. Ami pedig a Google Pixel Watch 2-t illeti, egyelőre alig van használható információnk az órával kapcsolatban.

Egyes értesülések szerint a kupolaszerű kialakítást nem fogják drasztikusan megújítani, csak némileg finomítanak rajta. Ez esélyesen nagyobb megjelenítőt és sokkal vékonyabb kijelző körüli kereteket jelenthet, habár a hajlítható Pixel Fold előzetes képei alapján ki lehet jelenteni, hogy a Google-nél nem félnek a vastag káváktól.

A hasonló dizájn akár arra is alkalmassá teheti az új generációt, hogy a jelenlegihez készült pántokat is használhassuk vele, ami egy kedves húzás lenne a gyártó részéről. Persze a lényeg mindig belül rejtőzik. Az okosóra borítása alatt talán már a Qualcomm Snapdragon W5+ lapkakészlet végezheti a számításokat, a chipset 4 nm-es csíkszélessége lehetővé tenné, hogy a Pixel Watch 2 tovább bírja egyetlen feltöltéssel. Ez persze csak specifikáció jelen pillanatban, sokan szeretnének például többféle tokméretet a készülék mellé, de egyelőre ennek sincs túl sok esélye, legalábbis semmilyen előzetes jel nem utal rá.

A képeken a jelenlegi modell látható, de az új állítólag nem sokban fog különbözni tőle

A legközelebbi nagy bejelentés a Google részéről a május 10-én sorra kerülő I/O fejlesztői konferencián esedékes. A rendezvényen leplezhetik le a középkategóriás vonalat erősítő Google Pixel 7a-t, illetve a cég első hajlítható okostelefonját, a Pixel Foldot is. Ugyanakkor más készülékekről és eszközökről is szót ejthetnek a rangos eseményen, vagyis beharangozhatják a Pixel Watch 2 érkezését is.

Forrás: GSMArena